29 / 04 / 2024

Tapu takas sözleşmesi örneği!

 Tapu takas sözleşmesi örneği!

Bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi takas diğer bir adıyla trampa için tarafların sözleşme yapması gerekiyor.Peki tapu takas sözleşmesi nasıl yapılır?İşte tapu takas sözleşmesi örneği..


Tapu takas sözleşmesi örneği!

Tapuda takas, taşınır veya taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemine deniyor.Takas işlemi aynı yada farklı değerdeki gayrimenkuller için yapılabiliyor.Tapu Müdürlüğünün bu konuya bir müdahalesi söz konusu olamıyor,tarafların kendi aralarında anlaşmaları gerekiyor.


Takas işlemleri için gereken belgelerin temin edilmesi halinde takas işlemi gerçekleşiyor. Trampası yapılacak mala ait tapu senetleri,takas yapılacak malın sahipleri ya da yetkili temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanı fotokopileri,takas yapanların vesikalık fotoğrafları,

takas yapılan malın ilgili belediyeden alınan emlak beyan değerini gösteren belge takas işlem için gerekli belgeler arasında yer alıyor.


Tapu Müdürlüğünde gerçekleşen takas diğer bir adıyla trampa işlemi için her sene belirlene oranda tapu masrafı tahsil ediliyor.Bu masrafı her iki tarafta eşit miktarda ödüyor.


Tapu takası için taraflar arasında yapılan tapu takas sözleşmesinin örneğini aşağıda bulabilirsiniz:


Tapu takas sözleşmesi..


Madde 1-


TARAFLAR :


Bir tarafta ………………………………………… adresinde ikamet eden ……. …………. ile, diğer tarafta ………………………………………… adresinde ikamet eden ………… ………………. arasında aşağıdaki koşullarla bir trampa sözleşmesi akdolunmuştur.


Madde 2-

KONU :


İş bu sözleşmenin konusu, mülkiyeti …… ……………’ya ait olan ………… ile mülkiyeti …….. ………… ‘ye ait olan …………………..’nın birbiriyle değiş tokuş, trampa edilmesidir.


Madde 3-

TARAFLARIN YÜKÜMLÜLÜKLERİ :


../../…. tarihinde ………………..’...’ya, ...’da …………………………’i  .... ’ye teslim edeceklerdir. Taraflar trampaya konu olan …………………………. ve …………………………’nin sağlam olduğunu karşılıklı olarak taahhüt etmişlerdir.


Madde 4-

YETKİLİ MAHKEME :


İşbu sözleşmeden doğması muhtemel uyuşmazlıklar için ……………………. Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkili olacaktır.

İşbu sözleşme, ../../201. tarihinde …………………’da iki nüsha olarak imzalanmış ve taraflar birer nüsha almışlardır.



Tapu takası masrafı ne kadar?



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com