Çöp vergisi nedir?
Çevre temizlik vergisi olarak da bilinen çöp vergisi; konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalardan alınıyor. Peki çöp vergisi nedir? Çöp vergisi ne zaman ödenir?
Çevre temizlik vergisi olarak da bilinen çöp vergisi; konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalardan alınıyor. Peki çöp vergisi nedir? Çöp vergisi ne zaman ödenir?
Çevre ve temizlik vergisi ile ilgili yasal hükümler 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu kapsamında yer alıyor. Çevre ve temizlik vergisi kanunu hükümlerine göre vergi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor...
Çevre temizlik vergisi olarak da ifade edilen çöp vergisi nereye ödenir? Konutlar için ödenmesi gereken çöp vergisi ödemeleri için belediyeye gitmek gerekiyor mu? İşte yanıtı...
Çevre temizlik vergisi olarak da bilinen çöp vergisi, mal sahipleri tarafından mı ödeniyor. Yoksa kiracının da olması durumunda çöp vergisini kiracı mı öder? İşte yanıtı...
Konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenmesi gereken çöp vergisi ile ilgili yasal esaslar 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu kapsamında açıklanıyor. İşte çöp vergisi kanunu...
Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan iş yeri, konut ve diğer şekillerde kullanılan binalar çöp vergisine tabi tutuluyor. Peki çöp vergisini kimler öder? İşte çöp vergisi mükellefleri...
Çöp vergisi bir diğer ifade ile çevre temizlik vergisi için bir defaya mahsus olmak üzere beyanname veriliyor. Peki, çöp vergisi beyannamesi ne zaman verilir?
İş yeri ve dükkan sahiplerinin çöp vergisi ödemeleri için belediyeye gidiyor. Peki, konutların çöp vergisi nasıl ödenir? Konutlarda çöp vergisi nasıl hesaplanır?
Çöp vergisi, belediyelerin sunduğu temizlik işlerinden faydalanan dükkan, işyeri ve konutlardan alınıyor. Peki, dükkan çöp vergisi ne kadar?
Adres numarası 1 Mart 2014 tarihinden itibaren GMSİ beyannamelerinde doldurulması gereken bir alan haline olarak karşımıza çıkıyor. Peki, adres numarası nedir?
Medeni Kanuna göre üst hakkı, mülkiyeti başkasına ait bulunan bir arazinin üstünde veya altında yapı yapmak veya mevcut yapıyı muhafaza etmek yetkisi veren bir irtifak hakkıdır. Peki Üst hakkı iradının güvencesi nedir?
Üst hakkı, mülkiyeti başkasına ait bulunan bir arazinin üstünde veya altında yapı yapmak veya mevcut yapıyı muhafaza etmek yetkisi veren bir irtifak hakkıdır. Peki üst hakkı nasıl sonra erer? İşte yanıtı...
Üst hakkı, mülkiyeti başkasına ait bulunan bir arazinin üstünde veya altında yapı yapmak veya mevcut yapıyı muhafaza etmek yetkisi veren bir irtifak hakkıdır. İşte üst hakkı genelgesi...
Üst hakkı, mülkiyeti başkasına ait bulunan bir arazinin üstünde veya altında yapı yapmak veya mevcut yapıyı muhafaza etmek yetkisi veren bir irtifak hakkıdır. Peki Üst Hakkı arazi malikine nasıl devredilebilir?
Üst hakkı, mülkiyeti başkasına ait bulunan bir arazinin üstünde veya altında yapı yapmak veya mevcut yapıyı muhafaza etmek yetkisi veren bir irtifak hakkıdır. Peki üst hakkı ipoteği nedir? İşte yanıtı...
Üst hakkı, mülkiyeti başkasına ait bulunan bir arazinin üstünde veya altında yapı yapmak veya mevcut yapıyı muhafaza etmek yetkisi veren bir irtifak hakkıdır. Peki üst hakkı nasıl kurulur?
Üst hakkı nedir? Mülkiyeti başkasına ait bulunan bir arazinin üstünde veya altında yapı yapmak veya mevcut yapıyı muhafaza etmek yetkisi veren bir irtifak hakkı olarak biliniyor.
İmar plânı; kapsadığı alanın ülke plânına, bölge plânına ve varsa çevre düzeni plânına uygun biçimde bilimsel doğrulara uygun ve içinde yaşayacak insanları mutlu edecek şekilde düzenlenen ve şehrin gelişmesine yön veren plânlara deniyor. Peki 1/5000 ölçekli imar planı nedir?
Binalarda taban alanı dışında kendi bahçe hudutları dışına taşmamak şartı ile binanın her cephesinde açık ve kapalı çıkma yapılabiliyor. Peki binalarda kapalı çıkma nedir? Kapalı çıkma sınırı ne kadardır?
Binalarda taban alanı dışında kendi bahçe hudutları dışına taşmamak şartı ile binanın her cephesinde açık ve kapalı çıkma yapılabiliyor. Peki binalarda açık çıkma nedir? Açık çıkma sınırı ne kadardır?