Sit alanları yapılaşma koşulları!
Sit alanları; ender bulunması ve özellikleri gereğince korunması gereken alanlar olarak karşımıza çıkıyor. Peki sit alanlarında yapı izni verilir mi? İşte sit alanları yapılaşma koşulları..
Sit alanları; ender bulunması ve özellikleri gereğince korunması gereken alanlar olarak karşımıza çıkıyor. Peki sit alanlarında yapı izni verilir mi? İşte sit alanları yapılaşma koşulları..
Sit alanları ile ilgili düzenlemeler, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nca yapılıyor. Peki bu kurulun aldığı kararlara göre sit alanında ev yapılır mı? Sit alanına inşaat yapılabilir mi?
Sit alanlarının korunmasına dair uygulanması gereken usul ve esaslar 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kanuna göre sit alanlarında kamulaştırma nasıl yapılır?
Sit alanlarında yapılacak tadilatlar ile ilgili esaslar 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, sit alanında tadilat yapılır mı? Sit alanlarında tadilat nasıl yapılır?
Doğal değerlerin korunması, sonraki kuşaklara olduğu gibi aktarılması amacı ile ülkemizde yer alan tarihi ve güzelliklere sahip ender bulunan alanlara sit alanı deniyor. Peki, sit alanlarına inşaat izni verilir mi?
Korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları arasında sit alanı içinde bulunan taşınmaz kültür varlıkları da bulunuyor. Peki, 2863 sayılı kanun gereğince sit alanlarında neler yapılabilir? Sit alanlarında ne yapılamaz?
Tarih öncesi ve tarihi devirlere ait olup, ender bulunan, yer üstünde ya da yer altında veya su altında bulunan korunması gerekli alanlara sit alanı deniyor. Peki, sit alanı nedir?
Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Kanun kapsamında sayılan kamu görevlilerinin bildirim vermeleri zorunlu tutuluyor. Peki belli dönemlerde yenilenmesi de gereken mal beyanı yapılmazsa ne olur? İşte yanıtı...
3628 Sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet Ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu kısaca Mal beyanı kanunu 04 Mayıs 1990 tarihinde 20508 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte kanun esasları...
Mal beyanı vermek zorunda olanlar kendilerine, eşlerine ve velayetleri altındaki çocuklarına ait bulunan hangi malları beyan eder? İşte mal beyanı konusuna giren mallar bu haberde...
Mal beyanı ne zaman verilir? Mal beyanı verme zamanı, her kamu görevlisi için farklılık gösteriyor. Örneğin, Bakanlar Kurulu üyeleri için, atamayı izleyen bir ay içinde beyanın verilmesi gerekiyor...
Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Bakanlar Kurulu üyelerinin mal beyanını Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına vermesi gerekiyor. Peki diğer kamu çalışanları mal beyanını nereye verecek? İşte yanıtı...
Mal Bildiriminde Bulunulması Kanunu ve Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmelik esaslarına göre kimi mal sahiplerinin belli dönemlerde mal beyanında bulunması gerekiyor. Peki mal beyanı nedir?
Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan arsa, arazi, konut ve işyeri gibi taşınmaz mallar için ödeniyor. Emlak vergileri ne zaman ödenir?
Türkiye sınırları içerisinde gayrimenkul sahibi olan vatandaşların ilk olarak emlak vergisi beyannamesi vermeleri gerekiyor. Peki, bu beyannamenin en son ne zaman verilmesi gerekiyor? İlk yıl emlak vergisi ödenir mi?
Matrah, vergi borcunun hesaplanması için, vergi oranının tatbik edildiği ekonomik veya teknik miktar olarak tanımlanıyor. Peki, emlak vergisi matrahı nedir? İşte kanun esasları bu haberde...
Arazi, arsa ve binalar için ödenen vergi olarak biliniyor. Tapulu taşınmazda tapu kimin adına ise o kişi emlak vergisi ödemek zorunda oluyor. Peki emlak vergisi nereye ödenir? İşte yanıtı...
Emlak vergisi nedir? Emlak vergisi bir taşınmaza sahip malikin ödemesi gereken bir vergidir. Emlak vergisi ödeyecek kişilerin ilgili belediyelere başvurması ya da belediyenin banka hesabına havale yapması gerekmektedir.
Dere mutlak koruma alanı nedir? Derelerin her iki yanında yer alan ve genişliği yönetmelikte Liste-1’de verilen karasal alan dere mutlak koruma alanı Dere Mutlak Koruma Alanı olarak tanımlanıyor...
Eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejimin uygulanıyor. Eşler, mal rejimi sözleşmesiyle kanunda belirlenen diğer rejimlerden birini kabul edebiliyor. Peki, yasal mal rejimi sözleşmesi nedir? İşte yanıtı..