19 / 05 / 2024

Konut kredisi kimlere veriliyor?

Konut kredisi kimlere veriliyor?

Satın alınacak taşınmaz malların banka tarafından ipotek altına alınarak uzun vadede düşük faiz oranları ile verdiği kredi konut kredisi oluyor.Peki konut kredisi kimlere veriliyor?


Konut kredisi kimlere veriliyor?

Sabit geliri olan ancak ev almak için yeterli nakit parası bulunmayan kişiler, bankaların konut kredisi paketlerinden faydalanarak, uzun vadede düşük faiz oranları ile ev sahibi olabiliyor.Peki konut kredisi kimlere veriliyor?


Kimlerin konut kredisi alabileceği Mortgage Yasası'nda  belirleniyor.Mortgage yasasına göre kredi kullanabilecek kimseler şu şekilde belirleniyor; 


*Konut kredisi alacak olan kişilerin en küçük 18, en büyük 70 yaş (vade tarihinde) sınırına uymaalrı gerekiyor.


*Konut satın alma amaçlı kullanılacak konut kredisi, Türkiye'de ikamet edip etmediklerine bakılmadan yerli ve yabancı tüm gerçek kişiler tarafından kullanılabiliyor. 


*Konut satın alımı dışında bireysel ihtiyaca yönelik kullanılacak konut kredisini sadece Türkiye'de ikamet eden gerçek kişiler yararlaanbiliyor. 


*Müşterinin kredi özgeçmişinin sorgulandığı Kredi Kayıt Bürosu sonuçlarına bakan banka, kriterlerine uymayan müşterilerin taleplerini reddetme hakkına sahip oluyor.


Konut kredisi kullanmak için ilk başvuru bankaya gidilerek yapılabileceği gibi; internet üzerinden online başvuru da yapılıyor. Ön talebin onaylanması halinde kredi için resmi süreç başlıyor. 


Bankaların konut kredisi kullandırma süreci, kişinin bankaya yaptığı başvuru ile başlıyor. Akabinde uzman eksperler kredi kullanılmak istenen eve giderek, evin değerini tespit ediyor ve verilecek kredi miktarını belirliyor.

Konut kredisi alma koşulları nelerdir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com