28 / 04 / 2024

Konut kredisi dosya masrafı nasıl geri alınır?

 Konut kredisi dosya masrafı nasıl geri alınır?

Bankadan konut kredisi alarak ev sahibi olmak isteyen kişilerin ödedikleri masraflar arasında dosya masrafları bulunuyor.Peki konut kredisi dosya masrafı geri alınabilir mi?Konut kredisi dosya masrafı nasıl geri alınır?


Konut kredisi dosya masrafı nasıl geri alınır?

Kredi başvurusu için alınan en önemli masraf konu kredisi dosya masrafı olarak karşımıza çıkıyor.Söz konusu dosya masrafı kredinin toplam maliyetini doğrudan etkiliyor ve konut kredisi faiz oranlarına göre değişiklik gösteriyor. 


Yargıtayın da onay vermesiyle birlikte konut kredisi kullanan vatandaşlar konut kredisi için ödedikleri dosya masraflarını geri isteyebiliyor.


Bankaya bu isteğin bildirilmesi ile birlikte, bankanın tüketiciye aldığı dosya masrafının sebebini açıklayamaması durumunda konu, tüketici hakem heyetine veya tüketici mahkemelerine taşınabiliyor.


2014 yılında dosya masrafı adı altında kesilen tutar 1.161,67 TL’nin altında olduğu takdirde yaşadığınız yerin ilçe kaymakamlığında bulunan hakem heyetine; 1.161,67 TL’nin üstünde ise tüketici mahkemelerine müracaat edilebiliyordu. 


2015 yılı için düzenlenen parasal sınırlamalara göre, Tüketici Hakem Heyetine müracaat edilmesi için en az talep edilecek ücretin 2.200 Türk Lirası olması gerekiyor.


Konut kredisi erken kapatma cezası 2015!



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com