26 / 04 / 2024

Konut kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Konut kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar bankaların konut kredilerini kullanarak uzun vadede ve düşük faiz oranları ile konut sahibi olabiliyor. Peki konut kredisi başvurusu nasıl yapılır?


Konut kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Konut kredisi kullanarak mesken sahibi olmak isteyen kişilerin öncelikle aranan şartlara uygun olması gerekiyor. Örneğin gelirinin yüksek olması, aylık kredi taksitlerini ödeyebilecek düzeyde olması, kredi notunun düşük olmaması gibi şartların taşınıyor olması gerekiyor.


Bu özellikleri taşıyan vatandaşlar yine krediye uygun bir konut bulmaları halinde gerekli belgeler ile birlikte kredi kuruluşuna başvurabiliyor.


Başvurular üç şekilde yapılabiliyor.Bunlar şubeden kredi başvurusu, cepten sms kredi başvurusu ve internet ınline kredi başvurusudur.


Şubeden kredi başvurusu yapacask olan kişilerin şubeye giderek, şube personeli ile görüşerek kredi başvurusunda bulunabiliyor.Ancak başvuru yapmak istenilen bankanın kredi ürününü mutlaka internet üzerinden incelemek gerekiyor. Şubeye gidildiğinde ödeme durumu belirtilerek en uygun krediyi bulunulabiliyor. 


Şubeye giderken nüfus cüzdanı veya ehliyetin yanında bulundurmak gerekiyor. Ancak şube ile görüşüp kredi başvurusu yaptıktan sonra banka ek evrak istiyorçBu süreci hızlandırmak adına gelir belgesi (maaş bordrosu), ikamet belgesi ya da adınıza kayıtlı son 3 aya ait elektrik, su, doğalgaz, telefon faturalarından birinin şubeye giderken yanınızda olması işlemi daha da kolaylaştırıyor.


Şubeye gitmeden cepten SMS yoluyla kredi başvurusu yapılabiliyor. Bu bir kredi ön başvurusu olup, ön başvurusu onaylandıktan sonra belirtilen gerekli evraklar ile şubeye müracaat etmek gerekiyor. Cepten mesaj göndererek yapılacak bu kredi başvurusu sizin kredibilitenizi ölçmek adına oluyor. Şubeye gitmeden hızlı bir şekilde ne kadar kredi alınabileceği bir SMS yoluyla öğreniliyor. Bankalar sadece T.C. kimlik numarası ile aklaşık 5 dakika içerisinde dönüş yapabiliyor.


Şubeye gitmeden bilgisayar başında hızlıca başvuru formu doldurarak kredi başvurusu yapılabiliyor. İnternetten online başvuru formu doldurarak yapılacak bu başvuru SMS kredi başvurusu gibi ön onay niteliğinde oluyor. Başvuru onaylandıktan sonra belirtilen evraklar ile birlikte yine şubeye gitmek gerekiyor. Online kredi başvurusunda şubeden doldurulan başvuru formlarına göre daha az bilgi sorulmakla birlikte, SMS kanalına göre daha fazla bilgi alınıyor.

Konut kredisi erken ödeme cezası var mı?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com