03 / 05 / 2024

Kira gelir vergisi ödemeleri için son 3 gün!

 Kira gelir vergisi ödemeleri için son 3 gün!

Taşınmaz kiralamalarından elde eden vatandaşların elde ettikleri gelir istisna bedelinden fazla ise, vergi ödemek ile yükümlü oluyor.31 Mart tarihinde sona erecek olan kira gelir vergisi ödemeleri için son 3 gün bulunuyor..


Kira gelir vergisi ödemeleri için son 3 gün!

Gelir Vergisi Kanununa göre gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler, "gelir vergisi"ne tabi tutuluyor. Kira gelir vergisi ödemeleri için her sene istisna bedeli belirleniyor.


2015 yılı kira gelir vergisi ödemeleri için meskenlerde istisna bedeli 3.300 TL olarak belirlendi; işyeri kiralamaları için ise istisna bedeli 27.000 TL olarak tespit edildi. Bu bedellerden yüksek gelir elde edenlerin beyanda bulunarak vergi ödemeleri gerekiyor.


Her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen kira vergisi için ilk taksit ödemeleri 31 Mart'ta son bulacak.Buna göre kira gelir vergisi ödemeleri için son 3 gün bulunuyor.Verginin ikinci taksit ödemeleri ise Temmuz ayında yapılacak.


Vergi beyanları için de son gün ise 31 Mart olarak belirlendi. Buna göre, vergi beyanları için de vergi ödemeleri için de son 3 gün bulunuyor.


Ödenecek gelir vergisini www.gib.gov.tr adresindeki “Hesaplamalar ” bölümünden yararlanarak öğrenilebiliyor.


Hesaplanan vergi;

- Mükellefin bağlı bulunduğu vergi dairesine,


- Bağlı olunan vergi dairesindeki hesabın bildirilmesi şartıyla diğer vergi dairelerine,


- Tahsile yetkili banka şubelerine ödenebiliyor.

Kira gelir vergisinden muaf olanlar kimlerdir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com