02 / 05 / 2024

Kira gelir vergisi beyannamesi son günü 25 Mart!

 Kira gelir vergisi beyannamesi son günü 25 Mart!

Gayrimenkul sermaye iradı olarakta adlandırılan kira gelir vergisi için beyannameler 1 Mart tarihinde ödenmeye başlanmıştı.Kira gelir vergisi beyannamesi son günü 25 Mart..


Kira gelir vergisi beyannamesi son günü 25 Mart!

Gayrimenkulünü kiraya veren mal sahiplerinin elde ettikleri gelir, gelir vergisine tabi tutuluyor. Gelir vergisi için her sene istisna bedeli belirleniyor. Bu istisna bedelinden yüksek gelir elde edenler, vergi beyannamesi vererek ödeme yapıyor.


Kira vergisi beyannamesi, vergi dairesine gidilerek verilebildiği gibi, internet üzerinden de verilebiliyor.Beyanneme vergi dairesine gidilerek verilebildiği gibi internet üzerinden verilebiliyor. Beyanname; normal (adi) posta ile veya özel dağıtım şirketleri aracılığıyla gönderilirse, vergi dairesine ulaştığı tarihte, taahhütlü posta ile gönderilmiş ise zarfın üzerindeki postaya veriliş tarihinde verilmiş sayılır. 


İnternet üzerinden vergi beyanında bulunmak isteyen mükelleflerin önceden hazırlanmış kira beyanname sistemine giriş yapmaları gerekiyor.


Konut kiralamaları için istisna bedeli bu sene 3.300 TL,işyeri kira gelirleri için 27.000 bin TL olarak belirlendi. Bu bedelden yüksek gelir elde edenlerin beyanname vermeleri zorunluluğu bulunuyor.Peki kira gelir vergisi beyannamesi son günü ne zaman?


Kira gelir vergisi beyannamesinin en geç 25 Mart'a kadar verilmiş olması gerekiyor. Hala beyanname vermemiş olan mükellefler için 9 gün daha bulunuyor.Vergi mükelleflerini beyannameyi eksiksiz olarak vermesi gerekiyor.Aksi takdirde bazı cezalarla karşılaşılabiliyor.


Vergi ödemeleri ise 31 Mart'a kadar devam ediyor. İkinci taksitlerinin Temmuz ayında ödenecek.

Kira beyannamesi vermeyenlerin cezası 2015!


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com