03 / 05 / 2024

Kira beyannamesi son gün 2015!

 Kira beyannamesi son gün 2015!

Kira gelir vergisi yükümlülerinin öncelikle elde ettikleri gelir için beyanname vermesi gerekiyor.1 Mart itibari ile başlayan beyanname dönemi ne zaman sona erecek?İşte kira beyannamesi son gün 2015.


Kira beyannamesi son gün 2015!

1 Ocak 2014 ile 31 Aralık 2014 tarihleri arasında elde edilen kira gelirleri için vergi dönemi 2015 yılının Mart ayında başladı.2014 yılı boyunca elde edilen mesken kira gelirlerinin 3.300 TL'nin,işyeri kira gelirlerinin 27.000 TL'nin altında olması halinde beyanname verilmesi gerekiyor.


Belirlenen bedelden yüksek gelir elde edenlerin beyanname vererek, kira gelir vergisini ödemeleri gerekiyor. Aksi takdirde 5 katı ceza ödemesine maruz kalınıyor.


Beyannamenin vergi dairesine gitmeden, “Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi” aracılığıyla internet ortamında verilmesi mümkün oluyor. Bu sistem, kira geliri elde eden mükelleflerin MERNİS, banka, PTT, sigorta şirketleri, tapu gibi kurum ve kuruluşlardan Başkanlığımız veri tabanına aktarılan bilgileri kullanılarak, beyannamelerin Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından önceden hazırlandığı ve internet ortamında mükelleflerin onayına sunulduğu bir sistem oluyor.


Sisteme;internet Vergi Dairesi şifresi kullanılarak, (şifre yoksa, herhangi bir vergi dairesine kimlikle başvurularak ücretsiz olarak alınabilir.) veya kişiye özel hazırlanmış güvenlik soruları cevaplanarak giriş yapılabiliyor.


Kira gelir vergisi mükellefin bağlı bulunduğu vergi dairesine,bağlı olunan vergi dairesindeki hesabın bildirilmesi şartıyla diğer vergi dairelerine,tahsile yetkili banka şubelerine ödenebiliyor.


Ödeyeceğiniz gelir vergisini www.gib.gov.tr adresindeki “Hesaplamalar ” bölümünden yararlanarak öğrenebiliyor.Peki kira beyannamesi son günü ne zaman?


Kira beyannameleri için süre 1 Mart'ta başladı.Beyanname verecek olanların en son 25 Mart tarihine kadar beyanda bulunmaları gerekiyor.

Kira vergisi beyannamesi kimler verecek?


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com