26 / 04 / 2024

Gayrimenkul gelir vergisi beyanname süresi 2 Nisan'a uzatıldı!

 Gayrimenkul gelir vergisi beyanname süresi 2 Nisan'a uzatıldı!

Kira gelir vergisi ve değer artış kazancı beyannamesi 1-25 Mart tarihleri arasında veriliyordu. Gelir vergisi beyannamelerinin verilme süresi, 2 Nisan 2018 Pazartesi mesai saati bitimine kadar uzatıldı..


 

Geçtiğimiz sene konut ve/veya işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimseler bu sene kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisi beyana dayalı bir vergi olması nedeniyle öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor.


Kira gelir vergisi ve değer artış kazancı beyannamesi 1-25 Mart tarihleri arasında veriliyordu. Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) duyurusu, kurumun internet sitesinde yayımlandı.


Buna göre, 26 Mart 2018 günü sonuna kadar verilmesi gereken 2017 takvimine ait yıllık gelir vergisi beyannamelerinin verilme süresi, 2 Nisan 2018 Pazartesi mesai saati bitimine kadar uzatıldı. 


Elektronik ortamda beyanname veren mükellefler işlemlerini gün sonuna kadar GİB'in internet sitesinden yapabilecek.


Kimler beyanname verecek, kimler vermeyecek?


Kira gelir vergisi beyannamesini istisna sınırlarından yüksek gelir elde eden kimseler vermek zorunda oluyor. Bu sınır konut ve işyerleri için ayrı ayrı olmak üzere her sene yeniden belirleniyor.


Kira gelir vergisi beyannamesi sınırı meskenlerde 3 bin 900 TL, işyerlerinde ise 30 bin TL. Bu sınırlarından altında kira geliri olan kimseler beyanname vermeyecek. 



Özge ÖZDEMİR ÇOLAK/Konuttimes.com