28 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları!

 Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları!

Kentsel dönüşüm ile riskli binalarını yıktıran malik ve kiracılara devlet birtakım finansal desteklerde bulunurken birtakım şartlar da arıyor.Peki kentsel dönüşüm kira ayrdımı şartları nelerdir?İşte kentsel dönüşüm kira yardımı şartları..


Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları!

Kentsel dönüşüm adı altında Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğine göre, kentsel dönüşümden faydanalarak yapıları yıkılan kimselere kira yardımı yapılıyor.


Kira yardımı için öncelikle başvuru yapıpması gerekiyor.Başvurular il Müdürlüklerine yapılıyor. İl Müdürlüğü talebi Bakanlığa iletiyor.Kira yardımı başvurusunda bazı belgeler isteniyor.


Malik Başvurusu İçin istenen belgeler:Ek-1 Başvuru Formu (Kurumda Verilecek),üfus Cüzdanı Aslı ve Fotokopisi,konut veya İşyerinin Bağımsız Bölümünü Gösterir Tapu Belgesi Aslı ve Fotokopisi,Taşınmaza Ait Güncel Tapu Kaydı (yetkili birim amiri tarafından imzalanmış ve mühürlü),adrese Dayalı Nüfus Kayıt Örneği Aslı (Nüfus Müdürlüğünden alınacak, ıslak imzalı olmalı),kamu Bankalarına Ait (IBAN) Numarasını Gösteren Hesap Cüzdanı Fotokopisidir.


Vekâletname ile başvuru yapılacak ise;vekâletname ile yapılacak başvurularda vekâletnamede “6306 sayılı Kanun kapsamında yapılacak kira yardımı başvurusu için yetki verilmesi” ibaresinin yer alması, vekaletname aslı ve fotokopisi ve Vekâletname ile birlikte vekilin kimlik aslı ve fotokopisi evraklarının temin edilmesi gerekiyor.


Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları nelerdir?

6306 Sayılı Kanun çerçevesinde 1 Ocak 2015 itibariyle uygulamaya giren yeni sisteme göre,riskli bina maliklerine sadece ikamet ettikleri bir bağımsız bölüm için 18 ay kira yardımı yapılacak. 


Kira yardımında riskli yapıda ikamet şartı aranacak. Malik, kiracı ve sınırlı ayni hak sahibi olanlardan sadece bu şartı sağlayanlara ödeme yapılacak.


Kentsel dönüşüm kira yardımı sorgulama 2015!



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com