29 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı sorgulama 2015!

 Kentsel dönüşüm kira yardımı sorgulama 2015!

Kentsel dönüşüm kira yardımından yararlanılması için vatandaşların Bakanlık İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulunulması gerekiyor.Kira yardımı sorgulanabiliyor.Peki kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl sorgulanır? İşte kentsel dönüşüm kira yardımı sorgulama 2015..


Kentsel dönüşüm kira yardımı sorgulama 2015!

Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında takviye güçlendirmesinde kullanılmak üzere Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı alabilmek için Bakanlıklara başvuru yapmak gerekiyor.


Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hakkındaki kanun’un 5. maddesine göre; anlaşma ile tahliye edilen, yıktırılan veya kamulaştırılan binaların maliklerine, kiracılara ve yıkılan riskli bina da işyeri bulunanlara geçici konut veya işyeri tahsisi ya da bankalardan kullanılacak krediler için faiz desteği yapılabiliyor. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın her yıl açıklamış olduğu kira yardımı bedelleri, illerin nüfus sayısına göre değişiklik gösteriyor, nüfusu az olan illerde kira yardımı tutarı da azalıyor. Kira bedelleri her yıl Türkiye İstatistik Kurumu'nun, tüketici fiyatları endeksi oranına göre güncelleniyor. Peki, kentsel dönüşümde kira yardımı süresi ne kadar?


Kat maliklerine yapılacak kira yardımı en fazla 18 ay olarak belirleniyor. Kiracılar ise, taşınma masrafları da dikkate alınarak, bir defaya mahsus kira yardımı alabiliyor.


Kat maliklerinin kira yardımından faydalanabilmeleri için, tapu belgesi, adrese dayalı nüfus kaydı örneği, nüfus cüzdanı fotokopisi, riskli bina tespit raporu inceleme formu, konutun tahliye edildiğini gösteren adrese dayalı nüfus kayıt örneği ile, İstanbul,  İzmir  ve Bursa’da Altyapı ve Kentsel Dönüşüm İl Müdürlükleri'ne diğer illerde ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlükleri'ne dilekçe yoluyla başvurmaları gerekiyor. 


Kentsel dönüşüm kira yardımı sorgulama 2015!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, kira yardımı başvurusu yapan vatandaşlar için kira yardımı sorgulama sayfası bulunduruyorç


Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı için başvuruda bulunup da halen ödeme alamayan vatandaşlar, bu sayfada kira yardımı ödemesi yapılmamasına sebep olan eksik evrak bilgilerini öğrenebiliyor. 


Kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman başlar?



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com