Riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak daha sağlıklı yeni yapılar inşa ediliyor.Devlet,binaları yıkılan maliklere mağduriyet yaşamamaları için kira yardımında bulunuyor.Peki kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman başlar?
Kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman başlar?
Kentsel dönüşüm,riskli yapılarak yıkılarak yeniden inşa edilmesi anlamını taşıyor.Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında eski, ekonomik ömrünü tamamlamış, depremlerde hasar görmüş evler, 6306 sayılı Afet Riskli Yapıların Yenilenmesi Hakkında Kanunu ile yeniden inşaa edebiliyor.
Kentsel dönüşümden faydalanan maliklere veya kiracılara devlet kira yardımında bulunuyor.Kira yardımı başvuruları;
- Uygulama alanında, riskli alan veya rezerv alanı belirlenmesine ilişkin karar ve tapu belgesine istinaden ilgili kuruma,
- Uygulama alanı dışındaki riskli yapılarda, riskli yapı tespitine ilişkin rapor ve tapu belgesine istinaden Müdürlüğümüze yapılıyor.
Devlet vatandaşlara iki türlü finansal destek sunuyor.Vatandaş devletin sunduğu Kentsel Dönüşüm Kredisi ile Kentsel Dönüşüm Kira Yardımından sadece bir tanesi kullanabilme hakkına sahip oluyor.
Deprem Risk Raporu Bakanlık tarafından onaylandıktan sonra Binadaki Mülk Sahipleri Kentsel Dönüşüm Kira yardımından yararlanabiliyor.
Aylık kira bedeli, her yıl Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan Tüketici Fiyatları Endeksi oranında güncelleniyor. Yapılacak kira yardımının taşınma masrafları da dikkate alınarak peşin olarak ödenebiliyor.
Kentsel dönüşüm kira yardımı İstanbul için 18 ay boyunca 735 TL olarak tespit ediliyor.
Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler!
Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com
Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri