28 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır 2015?

Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır 2015?

Bina yenilenme süreci zarfında devletin yaptığı kira yardımından yararlanılabiliyor.Peki kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır 2015?


Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır 2015?

Kentsel dönüşümde binası riskli olarak tespit edilen bir yapının anlaşma yolu ile tahliye edilmesi halinde hak sahipleri bazı finansal desteklerden faydalanabiliyor.


Yapılan yardımların başında kira yardımı geliyor.Peki kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır 2015?


Kira yardımı için başvurular;


* Başvurular uygulama alanında, riskli alan veya rezerv alanı belirlenmesine ilişkin karar ve tapu belgesine istinaden ilgili kuruma, uygulama alanı dışındaki riskli yapılarda, riskli yapı tespitine ilişkin rapor ve tapu belgesine istinaden Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne yapılıyor. 


* Dönüşüm Projeleri Özel Hesabından yapılacak kira yardımları; uygulama alanında kira yardımı talebinin uygulamayı yapan idare veya TOKİ'ce uygun görülmesi ve onaylanmak üzere bakanlığa gönderilmesi üzerine ilgililerine ödenmek üzere idare veya TOKİ'nin hesabına, uygulama alanı dışındaki riskli yapılarda kira yardımı talebinin il müdürlüklerince uygun görülmesi ve onaylanmak üzere bakanlığa gönderilmesi üzerine, doğrudan riskli yapı maliklerinin hesap numaralarına yapılıyor. 


Kira yardımı başvuruları için temin edilmesi gereken evraklar ise şu şekilde:

1.Ek-1 Başvuru Formu (Kurumda Verilecek) 


2.Nüfus Cüzdanı Aslı ve Fotokopisi 


3.Konut veya İşyerinin Bağımsız Bölümünü Gösterir Tapu Belgesi Aslı ve Fotokopisi 


Tapu arsa paylı ise; bağımsız birimin kime ait olduğunu gösterir Emlak Vergi Beyannamesi (İlgili Belediyeden alınacak, yetkili birim amiri tarafından imzalanmış ve mühürlü, bağımsız birim numarasını ve bağımsız birimin hisse oranını gösterir olmalı ) veya son 3 aya ait elektrik, su ve doğalgaz faturalarından birinin aslı (son 3 aya ait fatura; malikin adına kayıtlı, açık adres ve bağımsız bölüm numarasını gösterir olmalı) 


4. Taşınmaza Ait Güncel Tapu Kaydı (yetkili birim amiri tarafından imzalanmış ve mühürlü) 


5. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Örneği Aslı (Nüfus Müdürlüğünden alınacak, ıslak imzalı olmalı) 


6. Kamu Bankalarına Ait (IBAN) Numarasını Gösteren Hesap Cüzdanı Fotokopisi (Mümkün olması halinde Ziraat Bankası ve Halkbankası, vadesiz hesap) 


Vekâletname ile başvuru yapılacak ise; 

1. Vekâletname ile yapılacak başvurularda vekâletnamede “6306 sayılı Kanun kapsamında yapılacak kira yardımı başvurusu için yetki verilmesi” ibaresinin yer alması


2. Vekaletname aslı ve fotokopisi


3. Vekâletname ile birlikte vekilin kimlik aslı ve fotokopisi

Kentsel dönüşümde kira yardımı ne kadar 2015?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016