26 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay alınır?

 Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay alınır?

Riskli yapıların tespiti sonucunda kentsel dönüşüm adı altında devlet,malik ve kiracılara kira yardımında bulunuyor.Peki kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay alınır?İşte kentsel dönüşüm kira yardımı süresi..


Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay alınır?

Kentsel dönüşümden faydalanarak evini yıktıran kişilere devlet kira yardımında bulunuyor.Riskli yapı için hazırlanan Deprem Risk Raporu, Bakanlık tarafından onaylandıktan sonra vatandaşın Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı için  başvuruda bulunulması gerekiyor.


Kira yardımı başvurularının il Müdürlüklerine yapılması gerekiyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı için başvuru dilekçesinin doldurulması ve kira yardımı için gerekli evrakların temin edilmesi şartı aranıyor.Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli evraklar;nüfus cüzdanı fotokopisi,konut veya işyerinin tapu senedi,riskli bina tespit raporu inceleme formu,tahliye ettiğime dair yeni adresimi gösterir adrese dayalı nüfus kayıt örneğidir.


Deprem Risk Raporu Bakanlık tarafından onaylandıktan sonra söz konusu riskli yapılardaki taşınmaz sahipleri kentsel dönüşüm Kira yardımından yararlanabiliyor. 


Söz konusu kira yardımı belli bir süre içerisinde, belli miktarlarda bu yardıma başvuran hak sahiplerine yapılıyor.Aylık kira bedeli, her yıl Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan Tüketici Fiyatları Endeksi oranında güncelleniyor. 


Her yıl Türkiye İstatistik Kurumu tarafından belirlenen kentsel dönüşüm kira yardımı 2015 için belirlendi.680 TL olan kira yardımı miktarı, 2015 yılında 735 TL oldu. 


Kentsel dönüşüm için kira yardımı 18 ay boyunca yapılıyor.Buna göre, 6306 sayılı yasa kapsamında maliklere 18 ay boyunca sadece sahip oldukları ve ikamet ettikleri bir bağımsız bölüm için kira yardımı 735 TL olarak ödenecek.


Kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu nereye yapılır?



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com