Kentsel dönüşümde devlet tarafından sağlanan destekler arasında kira yardımı da bulunuyor. Anlaşma ile tahliye edilen yapılardaki hak sahiplerinin kira için başvuru yapması gerekiyor.Peki kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu nereye yapılır?
Kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu nereye yapılır?
Kentsel dönüşüm adı altında, riskli yapılar yıkılarak, yerine yeni yönetmeliklere uygun sağlam binalar inşa ediliyor. Kentsel dönüşüm ile riskli yapısını yıkan kimselere devlet bir takım finansal destekler sunuyor.
Her yıl Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ayık kira yardımı yayımlanan Tüketici Fiyatları Endeksi oranında güncelleniyor. Yapılacak kira yardımının ilk beş aya kadar olan kısmı, taşınma masrafları da dikkate alınarak peşin olarak ödenebiliyor.
Kira yardımı başvurusu için bazı belgeler isteniyor.
Malik Başvurusu İçin:
1.Ek-1 Başvuru Formu (Kurumda Verilecek)
2.Nüfus Cüzdanı Aslı ve Fotokopisi
3.Konut veya İşyerinin Bağımsız Bölümünü Gösterir Tapu Belgesi Aslı ve Fotokopisi
Tapu arsa paylı ise; bağımsız birimin kime ait olduğunu gösterir Emlak Vergi Beyannamesi (İlgili Belediyeden alınacak, yetkili birim amiri tarafından imzalanmış ve mühürlü, bağımsız birim numarasını ve bağımsız birimin hisse oranını gösterir olmalı ) veya son 3 aya ait elektrik, su ve doğalgaz faturalarından birinin aslı (son 3 aya ait fatura; malikin adına kayıtlı, açık adres ve bağımsız bölüm numarasını gösterir olmalı)
4.Taşınmaza Ait Güncel Tapu Kaydı (yetkili birim amiri tarafından imzalanmış ve mühürlü)
5.Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Örneği Aslı (Nüfus Müdürlüğünden alınacak, ıslak imzalı olmalı)
6.Kamu Bankalarına Ait (IBAN) Numarasını Gösteren Hesap Cüzdanı Fotokopisi (Mümkün olması halinde Ziraat Bankası ve Halkbankası, vadesiz hesap)
Vekâletname ile başvuru yapılacak ise;
1.Vekâletname ile yapılacak başvurularda vekâletnamede “6306 sayılı Kanun kapsamında yapılacak kira yardımı başvurusu için yetki verilmesi” ibaresinin yer alması
2.Vekaletname aslı ve fotokopisi
3.Vekâletname ile birlikte vekilin kimlik aslı ve fotokopisi
Kira yardımı başvuruları;Uygulama alanında, riskli alan veya rezerv alanı belirlenmesine ilişkin karar ve tapu belgesine istinaden ilgili kuruma,Uygulama alanı dışındaki riskli yapılarda, riskli yapı tespitine ilişkin rapor ve tapu belgesine istinaden Müdürlüğe yapılıyor.
Kentsel dönüşüm kira yardımı 2015!
Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com