28 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm 2015 kira yardımı ne kadar?

 Kentsel dönüşüm 2015 kira yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşüm kapsamına dahil edilen yapıların malik ve kiracılarına yapılan yardımlar arasında kira yardımı da bulunuyor.Kentsel dönüşüm 2015 kira yardımı ne kadar?İşte kentsel dönüşüm kira yardımı 2015..


Kentsel dönüşüm 2015 kira yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşümde riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılıyor. Taşınmazları yıkılan kimselerin mağduriyetinin en aza indirgenmesi için devlet birtakım finansal destek sağlıyor.


Bu destekler arasında kira yardımı bulunuyor. Kanunen anlaşma ile tahliye edilen uygulama alanındaki yapılar ile uygulama alanı dışındaki riskli yapıların maliklerine tahliye tarihinden itibaren konut ve işyerlerinin teslim tarihine veya ilgili kurumca belirlenecek tarihe kadar, mümkün olması hâlinde geçici konut veya işyeri tahsisi, mümkün olmaması hâlinde ise, Bakanlıkça kararlaştırılacak aylık kira yardımı yapılabiliyor. 


2014 yılında 680 TL olan kira yardımı miktarı 2015'te 735 TL oldu. Ocak 2015 itibariyle kentsel dönüşüm kira yardımı, aydan aya ödenmeye başlandı.


Yapılacak kira yardımının ilk beş aya kadar olan kısmı, taşınma masrafları da dikkate alınarak peşin olarak ödenebiliyordu. Ancak, kentsel dönüşüm kira yardımındaki bu "5 aylık toplu ödeme"den de vazgeçildi.Ayrıca kira yardımı ödemelerinde riskli yapıda ikamet şartı getirildi. Malik, kiracı ve sınırlı ayni hak sahiplerinden sadece bu şartı sağlayanlara ödeme yapılacak.


Kentsel dönüşüm kira yardımı için bazı belgelere ihtiyaç duyuluyor.Kentsel dönüşüm kira yardımı için başvuru dilekçesinin doldurulması ve kira yardımı için gerekli evrakların temin edilmesi gerekiyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli evraklar şu şekilde sıralanıyor:


*Nüfus cüzdanı fotokopisi 

*Konut veya işyerinin tapu senedi 

*Riskli bina tespit raporu inceleme formu 

*Tahliye ettiğime dair yeni adresimi gösterir adrese dayalı nüfus kayıt örneği.


Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru dilekçesi!



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com