27 / 04 / 2024

İskan raporu ne demek?

İskan raporu ne demek?

Yapı kullanım izni olarakta karşımıza çıkan iskan raporu ne demek? İskan raporu nasıl alınır? İşte iskan raporu hakkında bilinmeyenler..


İskan raporu ne demek?

İskan raporu, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteriyor. Bu rapor alınmadan binadaki yapılar için kat mülkiyeti alınamıyor.

İskan raporu;ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren; ruhsat bilgilerini inşaatın bitim tarihini, tapu kaydını, adresini, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, arsa paylarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteriyor.

İskan raporu almak için inşaat sahibi, müteahhidi veya yetkilisi bir dilekçe ile Belediyeye başvuru da bulunması gerekiyor.İskan raporu için bazı belgelerin temin edilmesi gerekiyor.Bu belgeler şu şekilde:

İskan raporu için gerekli belgeler..

- İskan İzni istemi içeren dilekçe,

- Tapu kaydı bilgileri,

- Vergi Dairesi'nden İlişki Kesme Belgesi, 

- Dış Kanal Belgesi (İZSU), 

- Telekom Olur Yazısı,

- Proje Müellifleri Raporu, 

- Yapı Denetim Kuruluşu'nun Raporu, 

- Cephe fotoğrafları – 13 18 cm,

-  Emlak  /Çevre Temizlik Vergisi Yoktur Yazısı,

- SSK'dan alınan Borcu Yoktur Belgesi, 

- Sığınak Raporu (Sığınak yeri ayrılmış olan binalarda) 

- Yangın Tesisat Raporu (Dosyada İtfaiye Daire - Başkanlığı'ndan onaylı yangın söndürme, algılama ve tahliye projeleri varsa) 

Gerekli belgeleri temin ettikten sonra o yıla ait iskan harç bedelini de ödeyince iskan raporu alma süreci tamamlanmış oluyor. 

İskan alma ücreti 2015!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com