İpotek fek yazısı kredinin kullanıldığı banka tarafından hazırlanıyor ve ipotek fek yazısı ile taşınmaz üzerinde ki ipotek resmi olarak kaldırılmış oluyor.Peki ipotek fek yazısı kaç günde çıkar?
İpotek fek yazısı kaç günde çıkar?
İpotek fek yazısı alabilmek için bankaya olan kredi borcunun tamamının ödenmiş olması gerekiyor. Borcun kapatıldığı zaman bankadan ipotek fek yazısı alınabiliyor. Bankanın verdiği fek yazısı ile borç kapatılıyor.
İpotek için alınması gereken evrakların başında ipotek edilecek taşınmaz mala ait varsa tapu senedi, yoksa taşınmaz malın ada ve parsel numarasını belirtir belge veya malikin sözlü beyanı geliyor.
Daha sonra alacaklı ve borçlunun veya yetkili temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanları, pasaportları veya avukat kimliği ile gerçek kişiler için T.C. Kimlik Numarası, tüzel kişiler için Vergi Numaraları gerekiyor. Son olarakta alacaklının iki, borçlunun bir adet ve mutlaka son altı ay içinde çekilmiş 6 x 4 cm. büyüklüğünde vesikalık fotoğraf bulundurması ve akitte taraflardan biri veya ikisi vekille temsil edilmişse, ayrıca temsile ilişkin belgeye ihtiyaç duyuluyor.
İpotek fek yazısı veren banka gayrimenkulün sahibinden ücret talep ediyor ver fek yazısı ücretleri bankadan bankaya değişiklik gösteriyor.Mortgage yasasında bankaların ipotek fek yazısı için talep ettiği ücrete dair bir husus bulunmuyor. Ancak bankalar, söz konusu yazıyı hukuk servisine hazırlatıp, ayrı bir hizmet verdikleri için bu ücreti müşteriden talep edebiliyor. Peki ipotek fek yazısı kaç günde çıkar?
İpotek fek yazısı çıkma süresi bankaya verilen dilekçe gününden itibaren bir yada iki gün oluyor. Ayrıca alınan ipotek fek yazısının noter onayından sonra bir yıl içerisinde Tapu Sicil Müdürlüğüne götürülerek sicile işletilmesi gerekiyor.
İpotek fek yazısı dilekçe örneği!
Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com