Konut kredisi ile alınan bir evin kredi taksitlerinin bitmesinin ardından tapu dairesine gidilerek ev üzerindeki ipoteği kaldırılmak gerekiyor.İşte ipotek kaldırma yazısı örneği..
İpotek kaldırma yazısı örneği!
Bankadan alınan konut kredisinin bitmesinin ardından tapuyu üzerine almak isteyen kişinin ipoteği kaldırması gerekiyor.
İpoteğin kaldırılması için bankadan fek yazısı alınıyor. Banka fek yazısı için ücret talep edebiliyot.Bu ücret yasal olmamakla birlikte bankadan bankaya farklılık gösteriyor.
Kredi kullanmadan önce ilk aşamada, kredi sözleşmesinin dikkatlice okunması vehatta mümkünse imza öncesinde bir hukukçunun da görüşünün alınması gerekiyor. Sözleşmede özellikle ipotek fek yazısı ücretinin tüketiciden alınması gerektiği ile ilgili bir bilginin yer alıp almadığı kontrol ediliyor.Çoğu zaman dikkat edilmeyen bu gibi detaylar sonradan hak iddia edildiğinde malesef sonuca ulaşmayı zorlaştırabiliyor.
Söz konusu ipoteğin kaldırılması için icra müdürlüğüne yazılan "İpoteğin kaldırılması dilekçe örneği" aşağıda yer alıyor:
İpoteğin kaldırılması dilekçe örneği..
T.C.
..............
.................... İCRA MÜDÜRLÜĞÜ
Dosya No: ……… /…………
TAPU SİCİL MÜDÜRLÜĞÜNE
.............………(Şehir)
İLGİ: a) …./…./….. tarih ve ….. sayılı yazımız.
b) ……../………tarih ve ….. yevmiye sayılı cevabi yazınız.
ALACAKLI :
VEKİLİ :
BORÇLU :
İlgi (a) sayılı yazımız gereğince, ilgi (b) sayılı cevabi yazınızda belirtilen taşınmazlar kaydına konulan haczin işbu dosyamızdan geçerli olmak üzere KALDIRILMASINA karar verilmiştir.
Karar gereğince işlem yapılarak ilgi (b) sayılı yevmiyeniz ile konulan hacizlerin fekki gereği rica olunur.
NOT: ...................................
İcra Müdür Yrd.
...............
İpotek kaldırma ücreti yasal mı?
Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com