İpoteği kaldırmak için kredi borcunun bittiğine dair bankadan ipotek fek yazısının alınması gerekiyor.resmi bir niteliğe sahip olan ipotek fek yazısı için icra müdürlüğüne dilekçe yazılması gerekiyor.İşte fek yazısı dilekçe örneği..
Fek yazısı dilekçe örneği!
Bankadan alınan konut kredi borcu tamamen ödendiği takdirde ipoteğin kaldırılması gerekiyor. Bu ipoteğin kaldırılması için hazırlanan resmi yazıya ipotek fek yazısı adı veriliyor.
Alınan ipotek fek yazısıyla birlikte Tapu Sicil Müdürlüğüne gidildiğinde tapunun üzerindeki ipotek gerekli işlemler yapıldıktan sonra kaldırılıyor ve tapuya ipoteğin fek edilmesi ibaresi işleniyor.
İpotek fek yazışının kaldırılması işlemleri, fek yazısı alındıktan sonra bir yıl süre içinde yapılması gerekiyor.Eğer bir yıl süre içinde işlem yapılmıyorsa mutlaka Tapu sicil Müdürlüğüne gidilerek güncelleme yapılması gerekiyor.
Fek yazısı, resmi bir belge niteliğine sahip olup; gayrimenkul üzerindeki ipoteğin kaldırılması için hazırlanıyor.İpotek fek yazısı örneği aşağıda yer alıyor;
Fek yazısı dilekçe örneği..
T.C.
...........
........... İCRA MÜDÜRLÜĞÜ
Dosya No: ……… /…………
TAPU SİCİL MÜDÜRLÜĞÜNE
.............………(Şehir)
İLGİ: a) …./…./….. tarih ve ….. sayılı yazımız.
b) ……../………tarih ve ….. yevmiye sayılı cevabi yazınız.
ALACAKLI :
VEKİLİ :
BORÇLU :
İlgi (a) sayılı yazımız gereğince, ilgi (b) sayılı cevabi yazınızda belirtilen taşınmazlar kaydına konulan haczin işbu dosyamızdan geçerli olmak üzere KALDIRILMASINA karar verilmiştir.
Karar gereğince işlem yapılarak ilgi (b) sayılı yevmiyeniz ile konulan hacizlerin fekki gereği rica olunur.
NOT: ...................................
İcra Müdür Yrd.
...............
İpotek fek harcı 2015!
Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com