29 / 04 / 2024

Konut kredisi fek yazısı nedir?

Konut kredisi fek yazısı nedir?

Konut kredisi kullanarak ev alan kişilerin konut kredi borcunu tamamını ödemesi durumunda ipotek kaldırılıyor. Peki konut kredisi fek yazısı nedir?


Konut kredisi fek yazısı nedir?

Konut kredisi kullanarak taşınmaz mal alan kişilerin taşınmazları banka tarafından ipotek altına alınarak, konutun değerinin büyük bir kısmına karşı konut kredisi veriliyor. 

Konut kredisinin tamamının kapatılması durumunda taşınmaz üzerinde ki ipoteğin kaldırılması için ipotek fekki yazısının alınması olması gerekiyor. İpotek fek yazısı konut kredisi kullanılan banka tarafından veriliyor. İpotek fek yazısı ücreti bankalar arasında değişiklik gösteriyor.

Kanunen bankaların ipotek fek yazısı için talep ettiği ücrete dair bir husus bulunmuyor. Ancak bankalar, söz konusu yazıyı hukuk servisine hazırlatıp, ayrı bir hizmet verdikleri için bu ücreti müşteriden talep ediyor. Bu ücret bankadan bankaya değişiklik gösteriyor. 

Konut kredisi fek yazısı, resmi bir belge niteliğine sahip olup; gayrimenkul üzerindeki ipoteğin kaldırılması için hazırlanıyor. Fek yazısı örneği aşağıda yer alıyor;

İpotek fek yazısı örneği..

T.C.

ANKARA

........... İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

Dosya No: ……… /…………

TAPU SİCİL MÜDÜRLÜĞÜNE

 .............………(Şehir)

İLGİ: a) …./…./…..  tarih ve ….. sayılı yazımız.

         b) ……../………tarih ve ….. yevmiye sayılı cevabi yazınız.

ALACAKLI : 

VEKİLİ

BORÇLU

İlgi (a) sayılı yazımız gereğince, ilgi (b) sayılı cevabi yazınızda belirtilen taşınmazlar kaydına konulan haczin işbu dosyamızdan geçerli olmak üzere KALDIRILMASINA karar verilmiştir.

Karar gereğince işlem yapılarak ilgi (b) sayılı yevmiyeniz ile konulan hacizlerin fekki gereği rica olunur. 

NOT: ...................................

İcra Müdür Yrd. 

...............

Konut kredisinde ipotek nasıl kaldırılır?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com