17 / 05 / 2024

Ev haczi talebi örneği!

 Ev haczi talebi örneği!

Alacaklılar, borcunu tahsil edemediği durumlarda İcra Müdürlüğüne haciz işlemleri için dilekçe yazarak müracaat edebiliyor. İşte ev haczi talebi örneği..


Ev haczi talebi örneği!

Haciz, bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini ettiği işlem olarak tanımlanıyor.Borçlunun ödeme emrinde yazılı yükümlülüklerini yerine getirmemesi halindea takip kesinleşiyor ve haciz işlemleri başlatılıyor.


İcra müdürlüğü talebi gerekli gördüyse borçlunun adına kayıtlı araçlara, tapuda adına olan taşınmazlarına , varsa ortaklığı nisbetince ortak olunan şirkete, devlet yada özel sektör işcisi ise maaşına , borçlunun gösterilen iş ve ev adreslerine ve diğer üçüncü şahıslardaki hak ve alacaklarına hacize gidebiliyor.


Bu işlemlerin yapılması halinde gerekecek olan her türlü masraf alacaklı veya vekilince peşin olarak karşılanıyor ve dosyaya masraf olarak işleniyor. Nihayetinde borçludan tahsil edilmiş oluyor.Hacize görevli icra memuru yanı sıra alacaklı veya vekilide katılabiliyor. İcra memuru isterse hacize katipleri de katabiliyor.


Alacaklılar, borcunu tahsil edemediği durumlarda İcra Müdürlüğüne haciz işlemleri için dilekçe yazarak müracaat edebiliyor.Ev haczi talebi örneği aaşğıda yer alıyor:


Ev haczi talebi örneği..


T.C.

.....…... İCRA MÜDÜRLÜĞÜ


DOSYA NO: 2015/……….. ESAS

Alacaklı       :

Vekili      :

Borçlu   :

Borç Miktarı    : ………………………….. (Masraf ve Faizler hariç)


Konu : Gayrimenkul üzerine haciz yapılması talebidir.


Alacaklı Vekili geldi, Borçlu adına kayıtlı gayrimenkuller varsa bunların kaydına haciz konulması için  TAKBİS ' ten sorgulanmasını ve tespit edilenlerin kayden haczini talep ederim, dedi. 


..…/ ……/ 2015


Alacaklı Vekili

Av. …………………………….


Borçlu Bilgileri  :


BORÇLU (AD VE SOYADI)  :                           

TC NUMARASI    :                

BABA ADI   :                           

ANA ADI   :                           

DOĞUM TARİHİ  :                             

DOĞUM YERİ   :   

Ev haczi nasıl yapılır?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com