Ev haczi kapsamında, vatandaşlar bir dilekçe ile bu duruma itiraz edebiliyor.Peki ev haczine nasıl itiraz edilir? Ev haczine itiraz süresi nedir?
Ev haczine itiraz süresi!
İcra ve İflas Kanununa göre borçludan borcunu tahsil etmek isteyen alacaklılar, İcra'ya müracaat edebiliyor. Borçlunun, borcunu ödememesi durumunda mallarına haciz konulabiliyor.
İcra memurunun gözetiminde borca yetecek miktarda eşyanın tespit edilerek icra tutanağına yazılmasına haciz işlemi deniyor
Alacaklının borçludan alacağını almak için icra müdürlüğünde başlattığı işlem olan haciz işleminde bazı malların haczedilmesi mümkün olmuyor.
Kanunen, borçlunun haline münasip gayrimenkulü haczedilemiyor. Ancak evin kıymeti fazla ise bedelinden haline münasip bir yer alınabilecek miktarı borçluya bırakılmak üzere haczi yapılarak satılıyor.Mahkeme bu durumda haline münasip bir yer alınabilecek miktarı borçluya bırakmak üzere haczedilmek üzere satış kararı alıyor.
Haciz işlemi sırasında alacaklı veya vekili isterse hazır bulunabiliyor. Hacizde icra memuru beyan ve taleplerinizi haciz zaptına yazmakla yükümlü oluyor.Peki ev haczine nasıl itiraz edilir? Ev haczine itiraz süresi nedir? diyorsanız işte yanıtı..
Ev haczine itiraz etmek istiyen borçlunun, itirazını, ödeme emrinin tebliği tarihinden itibaren yedi gün içinde dilekçe ile veya sözlü olarak icra dairesine müracaat etmesi gerekiyor.
Ev haczine itiraz dilekçesi!
Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com