17 / 05 / 2024

Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri yarın başlıyor!

 Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri yarın başlıyor!

Mesken, işyeri, arsa ve arazi sahiplerinin ödemesi gereken emlak vergisinin birinci ödemeleri Mart, Nisan, Mayıs aylarında,ikinci taksiti Kasım ayında ödeniyor.Buna göre emlak vergisi 1. taksit ödemeleri yarın başlıyor!


Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri yarın başlıyor!

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan arsa, mesken, arazi, işyeri için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor.Vergiyi ödemekle sorumlu olan kişilerin ödemeyi bağlı bulundukları belediyeye yapmaları gerekiyor.


Gayrimenkullerin bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Emlak vergisi ödemesi internetten de yapılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini bulunuyorsa, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


Her sene yeniden belirlenen emlak vergisi oranı 2015 şu şekilde uygulanıyor:Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak belirleniyor.


İşyeri, dükkanlarda ise emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 3, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 6 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri yarın başlıyor!

Yılda iki eşit taksit halinde ödenen emlak vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Verginin ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılıyor.


Buna göre, Emlak vergisi 1.taksit 2015 ödemeleri yarın başlıyor.


Emlak vergisinden kimler muaftır?



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com