27 / 04 / 2024

Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri başladı!

Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri başladı!

Milyonlarca gayrimenkul sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisinde ilk taksit ödemeleri resmen başladı. İşte emlak vergisi ile alakalı tüm merak edilenler...


Konut, arsa, arazi ve iş yeri sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisinde ilk taksit ödemeleri bugün itibariyle resmen başladı. 


Milyonlarca gayrimenkul sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisinde ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs 2022 tarihinde sona erecek. Milyonlarca gayrimenkul sahibinin bugünden itibaren 31 Mayıs'a kadar söz konusu emlak vergilerini ödemeleri gerekli.


Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri başladı!


Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emlak vergisi çerçevesinde takdir komisyonlarınca 4 senelik tutarlar, bu yıl itibariyle belirlenmiş oldu. Bu yıl belirlenmiş olan bedeller 4 sene boyunca geçerli sayılmış olacak. Milyonlarca mükellefi ilgilendiren söz konusu  emlak vergisinde, 2025'e kadar geçerli olmak üzere vergi tutarlarına pek çok ilçede yüzde 100'den fazla zam geldi.


Emlak vergisini kim öder?


Milyonlarca gayrimenkul sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisini kimler öder? Ev sahiplerinin merak ettiği ve araştırdığı emlak vergisi, binanın maliki, yer alıyorsa intifa hakkı sahibi tarafından ödeniyor fakat eğer her ikisi de yoksa malik olan kişileri ödemesi gerekiyor.


Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri başladı!

Cezası var mı?


Milyonlarca gayrimenkul sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisinin ödenmemesi durumunda söz konusu mükellefler bazı cezalar ile karşı karşıya kalıyor. Eğer söz konusu tutar ödenmezse gayrimenkul sahibine faizli ceza kesiliyor. 


Açıklanan resmi bilgilere göre, emlak vergisini ödemeyen mükelleflere yüzde 1.6 faiz oranlı ceza kesiliyor. 


İzmit Belediyesi 28 adet konut satıyor! Fiyatlar 375 bin TL'den başlıyor!