24 / 04 / 2024

Döviz kuru emlak sektörünü nasıl etkileyecek?

Döviz kuru emlak sektörünü nasıl etkileyecek?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen döviz kuru emlak sektörünü de yakından ilgilendiriyor. Peki döviz kuru emlak sektörünü nasıl etkileyecek? Konut fiyatları artmaya devam edecek mi? İşte merak edilen detaylar...



Ülkemizde konut fiyatlarının giderek artması ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut kredilerinde yaşanan düşüşle beraber döviz kurlarındaki artış da gayrimenkul sektörünü de derinden etkiledi.


Döviz kurunun emlak sektörünü nasıl etkilediği ile ilgili önemli açıklamalar yapan Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım,  gündemden düşmeyen gayrimenkul sektöründeki son durumla ilgili konuştu.


Döviz kuru emlak sektörünü nasıl etkileyecek?


Emlak sektörü ile ilgili önemli açıklamalar yapan Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım, ülkemizin yakın ilişkiler içerisinde olduğu ülkelerdeki iş insanlarının gayrimenkul ve ticari yatırımlar için Türkiye'yi tercih ettiğini kaydetti. 


Yıldırım konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizin sahip olduğu iş gücü ve potansiyel ile yabancı yatırımcıların özellikle değer kaybetmeyen gayrimenkul alanına yönelmeleri kaçınılmaz” 


Döviz kuru emlak sektörünü nasıl etkileyecek?


Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada yerli yatırımcıların son zamanda sık sık gündeme gelen kredi ile konut almaya yönelik eğilimlerinin, konut kredilerinde düşüşe neden olacağını ve yatırımcıları cesaretlendireceğini dile getiren Erdoğan Yıldırım sözlerini şu şekilde tamamladı: “Maliyetlerdeki artış elbette yükselen konut fiyatlarının temel sebebi; ancak bizler kaliteden ödün vermeden yerli ve yabancı yatırımcılar için en özenli projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz.” 


Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri başladı!