20 / 05 / 2024

Değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 10 gün!

 Değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 10 gün!

Değer artış kazancı vergisi, iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan mallardan elde edilen gelirler için ödeniyor. 2015 yılı değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 10 gün bulunuyor...


Değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 10 gün!

Gayrimenkuller için ödenen vergiler arasında, değer artış kazancı vergisi de bulunuyor. Bu vergi Gelir Vergisi Kanunu gereğince gayrimenkulün elden çıkarılması halinde doğuyor.


Gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde ödenen değer artış kazancı vergisi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Vergi için beyannameler Mart ayında verildi.


Gayrimenkule 5 seneden fazla sahip olup da satış yapanlar, değer artış kazancı vergisinden muaf oluyor. Değer artışında vergilendirilen kazanç safi kazanç olup; bu kazanç elden çıkarma karşılığında alınan para ve ayınlarla sağlanan ve para ile temsil edilebilen her türlü menfaatlerin tutarından aşağıdaki indirimlerin indirilmesi ile bulunuyor.


Peki değer artış kazancı vergisi son günü ne zaman? Değer artış kazancı vergisi en son ne zaman ödenir? diyorsanız işte yanıtı..


Vergi için beyanname ve ilk taksit ödemeleri Mart ayında yapıldı. Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti ödemeleri ise 31 Temmuz tarihine kadar devam ediyor.Buna göre mükelleflerin değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 10 gün bulunuyor.

Değer artış kazancı hesaplama programı!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com