25 / 04 / 2024

2b arazisi nasıl satın alabilirim?

2b arazisi nasıl satın alabilirim?

Genellikle Antalya, Mersin, Kocaeli ve Yalova gibi rantı yüksek illerde 2b araziler karşımıza çıkıyor. Peki 2b arazisi nasıl satın alabilirim? diyorsanız işte yanıtı..



2B arazi süresi 7 Eylül'e kadar uzatıldı!

 

2b arazisi nasıl satın alabilirim?

Halkın satın alabilmesi aşamasında devlet tarafından sunulan 2b araziler, alıcılar yani halk tarafından satın alınarak en başta ev olmak üzere pek çok yapıyı kurabiliyor.


2b araziler üzerinde yeni bir yerleşim alanını da inşa edilebiliyor. Öncelikle devletin belirlediği yasal sınırları göz önünde bulundurarak 2b araziler bu sınırlar dâhilinde satın alınıp, kullanılabiliyor. Bu aşamada öncelikle 2b arazilerin varlığındaki kanunsal çeşitli etkenleri göz önünde bulundurmak çok daha yerinde bir bilgilendirme oluyor.


2b arazilerin değerlendirilmesinde ön koşul bulunuyor.Bu koşul yasalarda belirlenmiş olan kanunlar doğrultusunda; ormanlık vasfını yitirmiş, fen ve bilim alanında da hiçbir şekilde katkısı görülmeyen ancak tarım alanında çok daha faydalı olabilecek kısmen ormanlık araziler olarak göz önünde bulunduruluyor. Bu doğrultuda 2b araziler halk tarafından satın alınmaya ve yine halk tarafından kullanımına uygun durumda bulunuyor.


Peki 2b arazisi nasıl satın alabilirim? diyorsanız işte yanıtı..


2b arazilerin satın alınmasında halk öncelikle 2b arazisi satın almayı düşündüğü il yada ilçedeki maliye defterdarlıklara başvuru yapıyor. Bu aşamada ise 2b arazilerin satın alınmasına başvurabilmek için öncelikle 2b arazi satın alma başvuru dilekçesi doldurulması sonrasında müracaatın ilgili yerlere yapılması gerekiyor. Tüm aşamalar sonucunda başvurular tamamlandığında yine başvurulan 2b arazisinin bulunduğu il, ilçe ve çeşitli konumuna göre başvuru ücreti alınıyor. Bu doğrultuda 2b arazi satın alınmasında dilekçe ve başvuru ücreti gibi konuların göz önünde bulundurulması gerekiyor.

2b arazi rayiç bedelleri nasıl öğrenilir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com