26 / 04 / 2024

TOKİ 100 bin sosyal konut projesinde kura tarihi belli oldu!

TOKİ 100 bin sosyal konut projesinde kura tarihi belli oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 2020 yılında yapacağı 100 bin sosyal konut için kura tarihi belli oldu....


 

Toplu Konut İdaresi ve Başkanlığı'nın (TOKİ) 100 bin kişiyi kira öder gibi ev sahibi yapmayı planladığı sosyal konut projesinde başvurular sona erdi. 16 Aralık'ta başlayan başvuru süreci rekor sayıyla tamamlandı. Projeye tam 1 milyon 137 bin 982 kişi başvurdu.


Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 100 bin sosyal konut için kura tarihini açıkladı. Bakanlık, kuraların şubat ayında çekileceğini duyurdu.


1,5 yılda teslim edilecek

81 şehirde inşa edilecek  TOKİ  100 bin sosyal konut projesinin 1,5 yılda tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Projenin tamamlanmasının ardından yeniden 100 bin konut için çalışmalar başlatılacak. Kura sonunda hak kazanamayan vatandaşların ödedikleri başvuru ücreti ise geri ödenecek.


894 lira taksitle

Ucuz toplu konut projeleri kapsamında yeni konutlar inşa edecek olan TOKİ, bu konutları aylık 894 liradan başlayan taksitlerle satışa sunacak. 240 ay vadelik taksitler için yüzde 10'luk bir peşinat alan TOKİ, evleri 2+1 75-85 metrekare ve 3+1 100 metrekare olarak inşa edilecek.


0.49 faiz oranı

75 metrekare ve 140 bin lira fiyatlı 2 oda 1 salon konutlar için yüzde 10'a denk gelen 14 bin lira peşinat ödeyen vatandaş, 0.49 faiz oranı ve 240 ay vadeyle aylık 894 lira taksitle konut alabilecek.


100 metrekare alana sahip ve 160 bin lira bedelli 3 oda 1 salon daire için yüzde 10'luk kısma denk gelen 16 bin lirayı peşinat ödeyen vatandaş, 0.49 faiz oranı ve 240 ay vadeyle aylık 1022 lira taksitle ev sahibi olabilecek. 


Başvuru şartları

1-T.C. vatandaşı olması,


2-Proje il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya Proje il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması,


3-Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç).


Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinden; tapuda kayıtlı konutu olanlar veya Toplu Konut İdaresinden Hak Sahipliği Belgesini kullanmadan normal satış şartları ile konut alanlar, SGK’dan alacakları Hak Sahipliği Belgesi ile başvuru yapabileceklerdir.


4-Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 5.500 TL olması gerekmektedir. (İstanbul İli için 6.000 TL (Başvuru sahibinin ve eşinin gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin toplamı.) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç)


5-Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.


6-Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 25 yaşını tamamlamaları gerekmektedir.


7-Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimlerinde; Konutlar %10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alınan “HAK SAHİPLİĞİ BELGESİ”  ile Projenin bulunduğu İl sınırları içerisinde son 3 yıldır oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge veya İl nüfusuna kayıtlı olduklarına ait belgeler istenecektir.


TOKİ 100 bin konut başvuruları 1 milyonu aştı!



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Satışa çıkacak projeler