27 / 04 / 2024

Veraset ilamı dilekçe örneği!

Veraset ilamı dilekçe örneği!

Veraset ilamı Sulh Hukuk Mahkemesi' nden ya da noterden alınabiliyor. Mahkeme yoluyla alınacak ilan için bir dilekçeyle başvuru yapmak gerekiyor.İşte veraset ilamı dilekçe örneği..


Veraset ilamı dilekçe örneği!

Bir kimsenin vefatı halinde mirasçıların yapması gereken bazı işlemler bulunuyor.Bu işlemler için öncelikle veraset ilamının çıkarılması gerekiyor.

Veraset ilamı için mahkeme veya notere gidilerek kişinin vefat belgesi ile birlikte mirasçıların başvuruda bulunması gerekiyor. Alınan veraset ilamında kişinin miras bıraktığı bütün unsurlar yer alır ve eş çocuk ve onun dışında mirasçı olanların payları belirtiliyor.

Veraset ilamı için; talep dilekçesi ve nüfusa kayıtlı olunan nüfus müdürlüğünden alınacak aile nüfus kaydı ile Sulh Hukuk Mahkemesine müracaat edilebiliyor. Ayrıca, noterden de bu belge temin edilebiliyor.Mahkemelerine verilecek veraset belgesi dilekçe örneği aşağıda yer alıyor.

Veraset ilamı dilekçe örneği..

.... SULH HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE

Davacı  :  (Veraset edenin babası, annesi, eşi veya kardeşi açabilir) Adres

Davalı  :    Hasımsız

Dava    :    Veraset

Olaylar :

..............................ili, ............................ İlçesi, ...............hane, ..............cilt, ..............sahife  nüfusuna kayıtlı (oğlum/eşim/kardeşim) .............................................. ......./........./.......... tarihinde askerlik vazifesini ifa ederken vefat etmiştir. Geride kanuni mirasçı olarak ..................................................................(babası/ annesi/ eşi/ çocukları) ................................... bırakmıştır.

Veraset ilamının düzenlenip, tarafımıza verilmesi için işbu davanın açılması zarureti doğmuştur. 

Hukuki, sebepler:M.K. ve ilgili mevzuat

Deliller: Nüfus kayıtları ve tanık beyanları

Talep:Belirttiğim nedenlerden dolayı bir suret veraset ilamının düzenlenip tarafıma verilmesini saygıyla arz ederim. 

...../......../20...

(Davacı)

(baba,anne,eş,kardeş)

Veraset ilamı kaç günde çıkar?


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com