02 / 05 / 2024

İpotek fek yazısı dilekçesi!

İpotek fek yazısı dilekçesi!

Borcu olan bir kişinin borcunu ödemesi durumunda bankaya dilekçe yazarak aldığı yazıya fek yazısı adı veriliyor.İpotek fek yazısı dilekçesi nasıl yazılır? İşte ipotek fek yazısı dilekçesi..


İpotek fek yazısı dilekçesi!

Ev alırken bir bankadan konut kredisi kullanıldığında banka ev üzerine ipotek koyuyor.ipoteğin kaldırılması sadece borcun tamamının ödenmesi durumunda söz konusu oluyor.Tapudan ipotek kaldırma işlemi banka tarafından ipoteğin kaldırılması ile olabiliyor. Banka kredi taksitlerinin bitmesi halinde ipotek fek yazısı veriyor. Bu yazıyla birlikte tapu sicil müdürlüğüne gidilerek tapu üzerinden ipotek kaldırılması işlemi yapılıyor.


İpotek fek yazısı için ücret talep edilebiliyor.Bu ücret bankadan bankaya değişiklik gösteriyor. İpotek kaldırma işlemi sadece ipotek fek yazısı ile mümkün oluyor. 


Fek yazısı, resmi bir belge niteliğine sahip olup; gayrimenkul üzerindeki ipoteğin kaldırılması için hazırlanıyor. Fek yazısı örneği aşağıda yer alıyor;



Örnek fek yazısı..


T.C.


.......... İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

Dosya No: ……… /…………



TAPU SİCİL MÜDÜRLÜĞÜNE

………………(Şehir)



İLGİ: a) …./…./…..  tarih ve ….. sayılı yazımız.

b) ……../………tarih ve ….. yevmiye sayılı cevabi yazınız.




ALACAKLI

VEKİLİ

BORÇLU



İlgi (a) sayılı yazımız gereğince, ilgi (b) sayılı cevabi yazınızda belirtilen taşınmazlar kaydına konulan haczin işbu dosyamızdan geçerli olmak üzere KALDIRILMASINA karar verilmiştir.

Karar gereğince işlem yapılarak ilgi (b) sayılı yevmiyeniz ile konulan hacizlerin fekki gereği rica olunur. 



NOT: ...................................




İcra Müdür Yrd. 

...............



İpotek harcı 2015!



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com