28 / 03 / 2024

TOKİ Başkanı Turan MÜSİAD Ankara üyeleriyle görüştü!

TOKİ Başkanı Turan MÜSİAD Ankara üyeleriyle görüştü!

MÜSİAD Ankara Şubesi’nin düzenlediği kurumsal bilgilendirme toplantısında MÜSİAD üyesi iş adamlarıyla görüşen TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, 2016 yılı hedeflerinin 60 bin konut olduğunu söyledi.


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) faaliyetleri hakkında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üyesi iş adamlarını bilgilendiren M. Ergün Turan, 2016 yılı hedeflerinin 60 bin konut olduğunu söyledi.  TOKİ  Başkanı, yurt dışı konut üretimi konusunda adımların atıldığını, İdare olarak çatı kuruluş rolü üstlenmeyi planladıklarını ifade etti. M. Ergün Turan, sivil toplum kuruluşları ile gerçekleştirdikleri görüşmelerde farklı konular hakkında görüşleri, önerileri alma fırsatı elde ettiklerini, MÜSİAD’ın veri ve öneri üretimi konusunda sahip olduğu öncü rolü önemsediklerini vurguladı.

 

TOKİ’nin sadece barınma merkezi inşa etmediğini, vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılayacağı, nitelikleri artırılmış yeni yaşam alanları oluşturulduğunu söyleyen TOKİ Başkanı, “Üretim disiplinlerimizde yatay mimariyi esas alıyoruz. Hiçbir şehirde en yüksek bina, TOKİ binası olmayacak.” diye konuştu.

“60 ilde kentsel dönüşüm”

 

Türkiye’nin 60 vilayetinde kentsel dönüşüm uygulaması yaptıklarını ifade eden M. Ergün Turan, “Şu ana kadar ürettiğimiz konutların yüzde 15’i kentsel dönüşüm odaklıdır. Yeni dönemde hedefimiz; yaptığımız konutların yüzde 40’ının kentsel dönüşüm odaklı olmasıdır.” dedi. Türkiye’de son 13 yılda inşa edilen konutların yüzde 9’nu TOKİ’nin ürettiğini hatırlatan Turan, İdarenin 2023 yılı hedefini; “1 milyon 200 bin nitelikli sosyal konut inşa etmek.”  şeklinde açıkladı.  

Erdal, “İnsanı merkeze alan şehirleşme anlayışını benimsemeliyiz” 

 

MÜSİAD  Ankara  Başkanı İlhan Erdal da, TOKİ’nin sosyal devlet yaklaşımı ile alt gelir grubuna yönelik konut inşasının önemine değindi. Şehirleşmede benimsenecek insanı merkeze alan bir anlayışa ihtiyaç olduğunu ifade eden Erdal, “Sahip olduğumuz kadim kültürü incelediğimiz zaman mekanik şehirler değil, insan merkezli şehirler görüyoruz. TOKİ’nin bundan sonraki projelerinde bu anlayışa geçiş yapması kültürümüzün yaşatılması açısından önemli bir adım olacaktır.” dedi.

 

TOKİ’nin yıllardır gösterdiği faaliyetler ile sahip olduğu bilgi birikimini yurt dışına taşımasının, özel sektörün de yurt dışına açılmasına imkân tanıyacağını belirten Erdal, “TOKİ’nin gelişmekte olan ülkelere giderek yeni projeler alması ile Türk özel sektörünün de yurt dışına açılmasını sağlayacağı inancındayız. TOKİ’nin oynayacağı öncü rol, ülkemizin lokomotifi durumunda olan inşaat sektörünün aktörlerine ve tedarikçilerine yeni pazarlar oluşturulmasını sağlayacaktır.” diye konuştu.

 

Programın ardından MÜSİAD Ankara üyelerinin sorularını yanıtlayan TOKİ Başkanı M. Ergün Turan’a, İlhan Erdal tarafından geleneksel hat sanatı eseri hediye edildi.

 

TOKİ Haber 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Satışa çıkacak projeler