19 / 04 / 2024

TOKİ 2020 ucuz konut kura çekilişleri başlıyor!

TOKİ 2020 ucuz konut kura çekilişleri başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca yapımına başlanacak 100 bin sosyal konut projesi için kura çekilişleri bugün başladı.


Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs tedbirlerinde yapımına başlanacak projelerin kura çekilişlerini ileri bir tarihe erteleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 100 Bin Yeni Sosyal Konutun kura çekilişlerine başlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesi altında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonu ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın desteği ile yapımına başlanacak "100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi"nde 23 Mart 2020'de Koronavirüs (KOVİD-19) tedbirleri kapsamında ara verilen hak sahipliği belirleme kura çekimleri için büyük heyecan yaşanıyor.

24 Şubat'ta İzmir  Karabağlar projesi ile başlayan TOKİ  2020 projeleri kura törenleri koronavirüs tedbirleri altında 12 Mart tarihinden itibaren vatandaşların katılımına kapalı olarak noter huzurunda gerçekleşti.

TOKİ’nin sosyal medya hesabı üzerinde canlı olarak görüntülenen 100 bin yeni sosyal konut 2020 kura çekimi törenleri, hak sahibi olamayan vatandaşların başvuru bedellerinin banka şubelerinden iadesinin ardından sağlık risklerinin önüne geçmek amacıyla 23 Mart 2020 itibarıyla ertelendi.

Kuralar yarın başlıyor

Koronavirüs tedbirleri altında bankalar kurada hak sahibi olamayan vatandaşların şubeye gitmeden başvuru paralarını geri alabilmelerine fırsat sunan tüm çalışmaları bitirdi. Bu tedbirler ile kura çekimleri başvuruda bulunan vatandaşların katılımına kapalı olarak, noter huzurunda gerçekleşecek.

Bugün itibariyle başlaması planlanan TOKİ 100 bin konut kura çekimleri Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) sosyal medya hesaplarından (Twitter, Facebook, YouTube) canlı olarak yayınlanacak.

TOKİ 100 bin yeni konut projelerine başvuru yapan vatandaşlar tüm kura takvimine www.toki.gov.tr adresinden ulaşabilecek.



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Satışa çıkacak projeler