19 / 03 / 2024

TOKİ 2020 para iadesi ne zaman yapılacak?

 TOKİ 2020 para iadesi ne zaman yapılacak?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na başvuruda bulunan ve isimleri kurada çıkmayan vatandaşlar başvuru sırasında yaptıkları ödemelerin ne zaman iade edileceğini araştırmaya başladı. İşte, TOKİ 2020 para iadesi hakkında merak edilenler…


TOKİ’nin yatay mimari anlayışıyla İstanbul başta olmak üzere 81 şehirde, 2+1 ve 3+1 planında inşa edeceği 100 bin sosyal konut için 24 Şubat 2020’de başlayan kura çekilişleri devam ediyor. Kurada isimeri çıkmayan vatandaşlar da ön başvuru sürecinde bankalara yaptıkları ödemelerin ne zaman iade edileceğini merak ediyot. Peki, TOKİ'nin 2020 para iadesi ne zaman yapılacak?

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, TOKİ  '100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi' kapsamında çekilen kuralarda ismi çıkmayan ve hak sahibi olamayan vatandaşlar, gerekli prosedürleri yerine getirdiğinde ücret iadelerini kolayca alabiliyor.

 TOKİ'nin inşa ettiği konutlar için başvuruda bulunan ve noter huzurunda yapılan kura çekimi sonucunda hak sahibi olamayan kişilere başvuru bedelleri geri veriliyor.

 Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar para iadelerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 2 (iki) iş günü sonrasında T.Halk Bankası A.Ş. yetkili şubelerinden sağlayabilecek.

 Ücretler, kimlik belgeleri ve dekontlar ile başvuruda bulunulması halinde iade edilecek. 

TOKİ'den dar gelirlilere ucuz konut fırsatı!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016