23 / 04 / 2024

Türkiye'den gayrimenkul alan İranlılar'ın yeni rotası İzmir!

 Türkiye'den gayrimenkul alan İranlılar'ın yeni rotası İzmir!

TÜİK verilerine göre, farklı ülkelerden Türkiye'ye gelen yabancı uyruklu vatandaşların sayısı arttı. Türkiye'den gayrimenkul alan İranlılar'ın yeni rotası İzmir oldu...


Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, farklı ülkelerden Türkiye'ye gelen yabancı uyruklu vatandaşların sayısı arttı.


2018 yılında özellikle İran'dan Türkiye'ye gelen birçok kişinin tercih ettiği öncelikli kentlerin başında İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  geliyor. 

 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) Başkanı Mesut Güleroğlu, İranlıların sadece İzmir'de değil tüm Türkiye'de gayrimenkul satın aldıklarını belirtti. İstanbul'da en çok Irak ve İran'dan gelenlerin ev aldığını dile getiren Mesut Güleroğlu, İzmir'de ise son bir yıl içerisinde İranlıların ciddi anlamda yatırım yaptıklarına tanık olduklarını söyledi. İranlıların son 10 ayda İzmir'de 8 binin üzerinde gayrimenkul satın aldıklarını da sözlerine ekleyen Güleroğlu, burada gayrimenkul sahibi olanların şimdi yavaş yavaş çalışma hayatına girdiğini aktardı.


PİYASA CANLANDI


İran'dan gelerek burada ev satın alanların, emlak piyasasını canlandırdığını dile getiren Mesut Güleroğlu, "Gayrimenkul fiyatlarında en azından durağan piyasada bir çıkış yılı oldu. Şu anda gayrimenkul fiyatları uygun. İzmir'i tercih etmelerinin nedeni yüksek ihtimal, Ankara ve İstanbul'dan ziyade burada konut fiyatlarının uygun olması. Yaşam kalitesinin biraz daha yüksek olması" dedi.