28 / 03 / 2024

Türk vatandaşlığı kararı konut piyasasını olumlu etkiler!

Türk vatandaşlığı kararı konut piyasasını olumlu etkiler!

Bugün ki 1 milyon dolarlık gayrimenkul alan yabancı yatırımcıya TC Vatandaşğığı verileceğine ilişkin Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal görüşlerini açıkladı.


Fuzul Grup Bünyesinde ‘Nevita’ markasıyla özellikle Körfez Bölgesi’nde yabancıya konut satışı gerçekleştiren Faruk Akbal, Yabancıya konut satışına TC Vatandaşlığı verilmesi kararını değerlendirdi:


Bugün Resmi Gazete ile duyurulan 1 milyon dolarlık gayrimenkul edinenlere TC vatandaşlığının verilmesi kararı; özellikle yabancıya konut satışını olumlu yönde etkiler. Özellikle de yatırım piyasasını olumlu etkiler. OrtaDoğu’da mevcut savaş koşullarında yaşamak istemeyen ve kararsızlık yaşayan yabancı yatırımcı bu karar sonrasında yatırım sürecini hızlandırır. Türkiye’de yabancıların daha çok konut aldığı ve rahat yaşadığı Avrupa Yakası’nda Başakşehir, Kayaşehir, Güneşli, Arnavutköy, Gaziosmanpaşa gibi gelişen bölgelerdeki satışı katlar. İstanbul ilk sırayı alır. İstanbul’u; Bursa ve Yalova takip eder. Bu kanundan sonra Ortadoğu’da özellikle; Suriye, Mısır, Filistin, Irak, Ürdün ve Suudi Arabistan’dan çok sayıda zengin yatırımcı Türkiye’ye gelir. 2017 yıl sonu yabancıya satış rakamlarının 5 milyar doları bulmasını öngörüyoruz.