19 / 03 / 2024

Yabancıya konut satışı artıyor!

 Yabancıya konut satışı artıyor!

Hükümet tarafından 2017 yılında başlayan "Yabancı Yatırımcı Programı" ile yabancılar Türk vatandaşlığı hakkı kazanıp, Türk pasaportu alabiliyor. Yabancıya konut satışlarında da artış gözlemleniyor...


Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından 2017 yılında başlayan "Yabancı Yatırımcı Programı" ile yabancılar Türk vatandaşlığı hakkı kazanıp, Türk pasaportu alabiliyor.


Yabancı Yatırımcı Programı kapsamında devlet yatırım araçlarına üç yıl satmamak şartıyla veya Türkiye'de faaliyet gösteren devlet bankalarına üç yıl çekmemek şartı ile en az 500 bin dolar yatırım getiren yabancılar Türk vatandaşlığı hakkına sahip oluyor. Sabit sermaye yatırımı yapan yatırımcılar ülkemizde işyeri, fabrika, ofis gibi bir işletme açıyor.


 Yabancıya konut satışı artıyor!

 

İngiltere'den yoğun talep


Sabah Gazetesi'nden Zeynel Yaman'ın haberine göre, Yabancılara konut satışında İngiltere'den çok talep geldiğini söyleyen MÜSİAD Tahran Temsilcisi ve VIPTurkishPass Genel Müdürü Fatih Çayabatmaz, "Araplar, İranlılar, Orta Asya Türki Cumhuriyetlerinin vatandaşları yoğun bir ilgi gösteriyor yeni programa. Ama özellikle Iraklılar ve İranlılar sıraya girmiş durumda. Mesela kasım ayında Irak vatandaşları Türkiye'den bin 3 konut satın aldı. Irak'ı sırasıyla, 463 konut ile İran, 261 konut ile Afganistan ve Rusya Federasyonu, 233 konut ile Suudi Arabistan izliyor. Ama sanıldığının aksine yalnızca Ortadoğu'dan değil Türkiye'ye ilgi. İngilizlerden yoğun telefon alıyoruz. On binlerce İngiliz, Alman, Rus gelmiş Alanya'da Antalya'da yaşıyor. Bu kişiler bu cennet vatana aşık olmuş, burada ev almış, yerleşmişler. Şimdi bunlardan bir çoğu Türkiye'deki sosyal imkanları görünce ev alarak vatandaş olmaya karar veriyor" dedi.