19 / 04 / 2024

Yabancıya vatandaşlık hakkı verilmesi sektörü harekete geçirdi!

Yabancıya vatandaşlık hakkı verilmesi sektörü harekete geçirdi!

“Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiYönetmelikle birlikte yabancı yatırımcılar 1 milyon dolarlık gayrimenkul alımlarında Türk vatandaşlığı kazanacak. Agency kurucu ortaklarından Tatlıdil, “Sektöre hareket getirecek bir adım atıldı" ifadesini kullandı.


Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle birlikte yabancı yatırımcılar 1 milyon dolarlık gayrimenkul alımlarında Türk vatandaşlığı kazanacak. Agency Gayrimenkul kurucu ortaklarından Yasin Tatlıdil, “Sektöre yabancı yatırımcıların girişi için çok doğru bir adım atıldı” yorumunu yaptı.


“Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu yönetmelikle birlikte 3 yıl satılmaması şerhi şartı ile 1 milyon Dolar’lık gayrimenkul alımlarında yabancılar Türk vatandaşlığı kazanabilecek.


Agency Gayrimenkul’ün kurucu ortaklarından Yasin Tatlıdil, yaşanan son gelişmeyi değerlendirdi. Yabancı yatırımcılar konusundaki deneyimiyle tanınan Tatlıdil, “Son dönemde yabancı satışlarında bir durgunluk yaşanıyordu. Sektörde yabancı satışlarını harekete geçirmek adına bazı çalışmalar yapılması gerekiyordu. Bu yönetmelikle birlikte gayrimenkul sektörünün hareketleneceğini düşünüyorum” dedi.


Uzun vadede olumlu etkileri olacak

Kısa vadede çok ciddi sonuçlar beklenmediğini belirten Tatlıdil, “Dünyada da bu tür düzenlemeler yapılıyor, olumlu sonuçlar da doğuruyor. Kısa vadede beklemesek de uzun soluklu düşündüğümüzde sektöre pozitif katkıları olacaktır. Bu yönetmelikle birlikte yabancı yatırımcı Türkiye’yi tercih edecektir. Bu gayrimenkul satışlarında hareketlilik getirdiği gibi ülkeye döviz girişini de sağlacak. Bu nedenle gelişmeleri çok olumlu karşılıyorum” ifadesini kullandı.