25 / 04 / 2024

Satış vaadiyle konut alan yabancılar da vatandaş olabilecek!

 Satış vaadiyle konut alan yabancılar da vatandaş olabilecek!

Yabancıların 250 bin dolarlık gayrimenkul alımı karşılığı Türk vatandaşlığı kazanması uygulamasında yeni bir düzenleme yapıldı. Buna göre, satış vaadiyle konut alan yabancılar da vatandaş olabilecek...


Yabancıların 250 bin dolarlık gayrimenkul alımı karşılığı Türk vatandaşlığı kazanması uygulamasında yeni bir düzenleme yapıldı. Türk Vatandaşlığı Kanunu Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.


Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun uygulanmasına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapan yönetmelik gereğince söz konusu tutarda taşınmazın peşin olarak satışının vaat edildiğine dair noterden düzenlenen sözleşmenin üç yıl süreyle devri ve terkini yapılamayacağı taahhüdüyle tapu siciline şerh edilmesi de vatandaşlık kazanımı için yeterli olacağı açıklandı.


Yabancılar, satın aldığı veya kat mülkiyeti ya da kat irtifakı kurulmuş, en az 250 bin Amerikan Doları veya karşılığı döviz ya da karşılığı Türk Lirası tutarı peşin olarak yatırılan taşınmazın satışının vaat edildiğine dair noterden düzenlenen sözleşmenin üç yıl süreyle devri ve terkini yapılmayacağı taahhüdüyle tapu siciline şerh etmeleri halinde vatandaşlık alabilecek.


Daha önce 1 milyon dolar olan taşınmaz satışı şartı 250 bin dolara düşerken, gayrimenkul yatırım fonu katılma payı almak suretiyle vatandaşlık kazanılabilmesi için öngörülen tutar sınırı da 1.5 milyon dolardan 500 bin dolar oldu. İstihdam oluşturma yoluyla vatandaşlık kazanılabilmesi için sınır ise 100 kişiden 50'ye düşürüldü.