29 / 03 / 2024

Konut kredisine talep arttı!

Konut kredisine talep arttı!

Merkez Bankası'nın faiz oranlarında son iki ayda gerçekleştirdiği 1.25 puanlık indirim, konutta faiz oranlarının yüzde 0.90 seviyesine kadar gerilemesine neden oldu. Faizdeki düşüş, düşük gelirli ailelere de ev sahibi olma yolunu açtı...


Merkez Bankası'nın faiz oranlarında son iki ayda gerçekleştirdiği 1.25 puanlık indirim, konutta faiz oranlarının yüzde 0.90 seviyesine kadar gerilemesine neden oldu. Faizdeki düşüş, düşük gelirli ailelere de ev sahibi olma yolunu açtı. Hesapkurdu.com'un analizinden elde ettiği bilgilere göre, kredi tekliflerinde en iyi oran yüzde 0,89 olarak gerçekleşirken, kişiye özel ödeme planları ile maliyetler daha da aşağı çekilebiliyor. 


BANKALAR MERKEZ'İ BEKLİYOR 

Faizlerdeki düşüşle birlikte 10 yıl vadede 100 bin lira konut kredisi kullanmak isteyen bir tüketici aylık bin 373 lira taksit öderken, kredinin tüketiciye toplam maliyeti 166 bin 557 lira oluyor. Hesapkurdu Kurucu Ortağı Onur Tekinturhan, faiz oranlarında aşağı yönlü hareket başladığına dikkat çekerek, "Temmuz itibariyle yüzde 0,90'a kadar inen faiz oranları önümüzdeki dönemlerde düşük gelirli ailelerin krediyle ev sahibi olma yolunu tekrar açacak ve kredi talebini olumlu yönde etkileyecek" dedi. Aylık yüzde 0,90'ın altını zorlayan konut kredisi faiz oranlarının tüketici ilgisini artırdığını belirten Tekinturhan, "Merkez Bankası'nın temmuz ayında bir kere daha faiz indirimine gitmesi durumunda bankalar bunu konut kredisi faizlerine de yansıtacak" dedi. 



Sabah