20 / 04 / 2024

0,64 faiz oranlı konut kredisine nasıl başvurulur?

 0,64 faiz oranlı konut kredisine nasıl başvurulur?

Koronavirüs salgını, ekonomik anlamda sıkıntıları da beraberinde getirirken, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan yeni paketle konut sektörü canlandı. 0,64 faiz oranlı konut kredisine nasıl başvurulur? İşte tüm merak edilenler...


Dünyayı derinden etkileyen koronavirüs nedeniyle hem ülkemizde hem de dünyada ekonomik anlamda hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Sabah'ta yer alan habere göre, bu konuda konut ve araç piyasaları oldukça durgun bir dönem geçiriyordu. 


Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan yeni paketle birlikte düşük faiz oranlarıyla ev ve araba almak daha kolaylaştı. Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım bankalarından sıfır daireler için yüzde 0.64, ikinci el daireler içinse yüzde 0.74 oranında faizler sunuluyor. Peki 0,64 faiz oranlı konut kredisine nasıl başvuruluyor?


İlk olarak satın almaya karar verdiğiniz konutun tapusunun fotokopisini veya fotoğrafını almanız gerekiyor. Konut için ne kadar kredi kullanmaya karar verdiyseniz tapu fotokopisi ile birlikte Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım ya da Ziraat Katılım bankalarından herhangi birine başvuru yapabilirsiniz. Müşteri temsilcinize kullanmak istediğiniz kredi miktarını söyleyip, tapunun krediye uygun olup olmadığını kontrol ediyorsunuz. Eğer herhangi bir sorun yoksa, krediniz ön onaydan geçiyor eve eksper geliyor, eksperin onay vermesinin ardından başvuru sonuçlanıyor.


HALKBANK FAİZ ORANLARI:

Sıfır konut kredisi faiz oranı: 0.64


VAKIFBANK FAİZ ORANLARI:

Sıfır konut kredisi faiz oranı: 0.64


AKBANK FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0.92