19 / 04 / 2024

0.64 faizli konut kredisine nasıl başvuru yapılır?

0.64 faizli konut kredisine nasıl başvuru yapılır?

Üç kamu bankası, kredi destek paketine göre 0.64 faiz oranıyla konut kredisi fırsatı sunuluyor. Peki 0.64 faizli konut kredisi başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları neler? İşte 0.64 faizli konut kredisiyle ilgili tüm merak edilenler...


Kamu bankalarınca vatandaşlara sunulan destek kredilerinden biri de konut kredisi oldu. Konut almak isteyenlerin kolayca başvurabileceği konut kredilerinde 12 ay ödemesiz ve 15 yıla kadar vade fırsatı sağlanıyor.


Sözcü'de yer alan habere göre; Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından alınabilecek konut kredilerinin örnek ödeme tablosu yayınlandı. İşte konut kredisi başvuru işlemleri ve ödeme tabloları...


Pazartesi günü açıklanan kredi paketi kapsamında en fazla dikkat çeken desteklerden biri de konut kredisi olarak açıklandı. Vatandaşlar 100 bin TL’lik konut kredisi kullandığında 12 ay ödemesiz, 180 ay vade fırsatından yararlanabiliyor. Aylık faiz oranları ikinci el konutlarda yüzde 0,74 olarak açıklanırken, sıfır konutlarda ise yüzde 0,64 oldu. İşte düşük faizli konut kredisi desteğiyle ilgili detaylar...


KONUT KREDİSİ KOŞULLARI

Sıfır konut almak için 100 bin TL’lik konut kredisi çeken bir vatandaş, 12 ay ödemesiz dönem seçeneğini kullanırsa geri ödeme tutarı 15 yılın sonunda toplamda 171 bin 184 TL olacak. 


Sıfır konut ödeme tablosu:

Müşteri başına verilebilecek kredi miktarı, üç büyük şehirde (İstanbul,  Ankara  ve İzmir) krediye konu olacak konutlar için 750 bin TL, diğer şehirler için ise en fazla 500 bin TL olarak açıklandı. Kredi kullanımında yüzde 10’dan başlayan, düşük özkaynak/peşinat oranı imkanı sağlanıyor.


Başvurular, bankaların şubeleri üzerinden yapılabilecek. 


İkinci el konut satın almak için 100 bin TL kredi kullanan bir vatandaş, 12 ay ödemesiz dönem seçeneğini kullanırsa 15 yılın ardından  toplamda 183 bin 925 TL’lik geri ödeme yapacak.


İkinci el konut ödeme tablosu:

Üç kamu bankası, Pazartesi günü ortak açıklama yapıp piyasa üzerinde ortalama faiz oranlarından daha düşük faizlerle konut, taşıt, sosyal hayat ve tatil kredisi paketlerini açıklamıştı. Paketler, koronavirüs salgını nedeniyle yavaşlayan ekonomiyi hareketlendirmeyi planlıyor.