29 / 03 / 2024

0.64 faizli konut kredisi nasıl hesaplanıyor?

 0.64 faizli konut kredisi nasıl hesaplanıyor?

Düşük vadeli konut kredisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Peki 0.64 faizli konut kredisi nasıl hesaplanıyor? Sıfır ve ikinci el konutlarda ödeme planı nasıl? İşte 0.64 faizli krediyle ilgili tüm merak edilenler...


Kamu bankalarınca konut kredierinin 0.64'e çekilmesine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. En düşük konut kredi faiz oranları, yüzde 0,64 ile kamu bankaları tarafından vatandaşlara veriliyor. Hürriyet'te yer alan habere göre; birinci el/sıfır veya ikinci el konut alımlarında, düşük faiz oranı ve 12 aya kadar ödemesiz dönemi olan ve 15 yıla varan vade ile kredi fırsatı sağlanıyor. Peki 0.64 faizli konut kredisi nasıl hesaplanıyor? İşte detaylar...


KONUT KREDİSİ NASIL HESAPLANIR? 

Ziraat Bankası konut kredisi hesaplama işlemi bankanın resmi internetten yapabiliyor. Konut kredisi hesaplama aracı ile, almak istenilen kredi türünü seçerek, kredi tutarı, ödeme sıklığı, vade, faiz oranını belirleyerek ödeme planını yapabiliyor.


Birinci el/sıfır veya ikinci el konut alımlarında, düşük faiz oranı ve 12 aya kadar ödemesiz dönemi olan 15 yıla varan vade ile kredi kampanyasına başlandı.


Bu "tarihi" fırsattan daha geniş kesimlerin faydalanması için müşteri başına verilebilecek kredi miktarı sınırlandırıldı. 3 büyük şehirde (İstanbul,  Ankara  ve İzmir) krediye konu olacak konutlar için 750 bin lira, diğer şehirler için ise en fazla 500 bin liraya kadar kredi kullanabilecek. Kredi kullanımında yüzde 10'dan başlayan, düşük öz kaynak/peşinat oranı uygulanacak.


Bu durumda birinci el/sıfır konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıla kadar vade ve aylık yüzde 0,64 faiz oranı ile konut kredisi kullanma fırsatı sunuluyor.


KONUT KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

Konut kredisi başvurusu kampanyaya katılan bankaların şubelerinden yapabiliyor. Ayrıca Ziraat Bankası çağrı merkezi aracılığı ile de konut kredisi başvurusunda bulunabiliyor.


ZİRAAT BANKASI TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİ SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR? 

Ziraat Bankası destek kredisi başvurusuna onay verilip verilmediği, son günlerde bir çok vatandaş tarafından araştırılıyor. 3 bin, 5 bin, 7 bin 500 ve 10 bin TL'lik kredi fırsatı sağlayan Ziraat Bankası, 36 ay vade ve 6 ay geri ödemesiz kredi imkanı sunuyor.


Ziraat Bankası kredi başvuru durumu Internet Şube, Ziraat Mobil uygulaması üzerinden öğrenilebiliyor.


SIFIR KONUT VE İKİNCİ EL KONUT ÖDEME PLANI

 0.64 faizli konut kredisi nasıl hesaplanıyor?


 0.64 faizli konut kredisi nasıl hesaplanıyor?