25 / 04 / 2024

Konut kredisi faizleri 2013'teki gibi düşük olmayacak!

Konut kredisi faizleri 2013'teki gibi düşük olmayacak!

Tuğbay Kumoğlu, 2013'ün ilk yarı yılının faizler açısından oldukça düşük seviyelerde seyredilen bir dönem olduğunu belirterek, "2013 yılındaki faiz seviyelerini yakalamanın zor olduğu görülüyor" dedi


TEB Bireysel Bankacılık Satış Direktörü Tuğbay Kumoğlu, 2013'ün ilk yarı yılının faizler açısından oldukça düşük seviyelerde seyredilen bir dönem olduğunu belirterek, "Bu yıl konut kredisi faizleri yine iç ve dış ekonomik gelişmelerle yakından ilişkili olacak. Ancak 2013 yılındaki faiz seviyelerini yakalamanın zor olduğu görülüyor" dedi.

 

Kumoğlu, Türkiye Bankalar Birliği'nden (TBB) alınan verilere göre, gerek kredi rakamı gerekse kredi kullanan kişi sayısının 2013 yılı 2'nci çeyreğine kadar ciddi bir artış gösterdiğini belirterek, buradaki artışın sebebini tarihin en düşük seviyelerine inen konut kredisi faizleri olarak gösterilebileceğini söyledi. 

Kumoğlu, konut kredisi kullanan kişilerin tercihinin genellikle uzun vadeden yana olduğuna dikkati çekerek, bunun sebebinin gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında, ülke özelinde konut kredisi faizlerinin halen yüksek seviyelerde seyretmesi olduğunu anlattı. 


Vatan