28 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüm yanlış mı anlaşılıyor?

Kentsel dönüşüm yanlış mı anlaşılıyor?

"Kentsel Dönüşüm" seminerinde konuşan Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, " Kentsel dönüşüm, kentin sorun ve ihtiyaçları dikkate alınarak bölgede uygulanabilir bir yol haritasının oluşturulmasıdır " dedi


Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, kentsel dönüşümün yanlış anlaşıldığını, insan odaklı bir uygulama olduğunu söyledi. 


Nazilli Ticaret Odası ve Denizbank işbirliğinde yapılan "Kentsel Dönüşüm" seminerinde ilçedeki inşaat mühendisleri, mimarlar ve müteahhitler bilgilendirildi. Seminerde konuşan Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, "Kentsel dönüşüm, kentin sorun ve ihtiyaçları dikkate alınarak bölgede uygulanabilir bir yol haritasının oluşturulmasıdır. Kentsel dönüşüm, insan odaklı bir uygulamadır. Amacı, yaşanılabilir standartlarda kentler oluşturmaktır. Bu çalışmalar, bozulma ve çökme olan kentsel alanın her yönden kapsamlı ve uyumlu yaklaşımlarla iyileştirilmesine yönelik uygulanan eylemlerin bütününü ifade eder. Nazilli Ticaret Odası olarak ilçenin yeniden yapılanması yönünde yapılan çalışmalara koşulsuz destek veriyoruz. Kentsel dönüşüm projelerinin amaçları, kentin imar bakımından sıkıntılı bölgelerine çözüm bulmak, kaçak yapılaşmanın önüne geçmek, teknik ve sosyal alt yapısı tamamlanmış sağlıklı konutlar üretmektir" dedi. Kentlerin kaldıramayacağı oranda nüfus artışı düzensiz ve çarpık kentleşmeyi, sosyal alanların yetersizliğini, trafik sorununun büyümesini ve tüm bunlara bağlı olarak kamu asayişinin bozulmasını beraberinde getirdiğini ifade eden Arslan, çözüm olarak kentsel dönüşüm projelerinin başlatıldığını belirtti. 

Yeni Asır



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler