29 / 03 / 2024

İstanbul' da inşaat sektörü hızla yükselmeye devam ediyor!

İstanbul' da inşaat sektörü hızla yükselmeye devam ediyor!

Türkiye ekonomisinin lokomotifi olarak gösterilen inşaat sektörü hızla yükselmeye devam ediyor. Yeni düzenlemeler sektörün hareketlenmesini sağlarken, İstanbul, bu hareketlilikten en büyük payı alan şehir olarak öne çıkıyor...



Gayrimenkul sektörü hızla ilerlerken İstanbul bu pastadan en çok pay alan şehir oluyor. 2013'ün ilk günlerinden itibaren birçok konut projesinin görücüye çıkarıldığı İstanbul'da, yeni projelerin de ardı arkası kesilmiyor. 

Özellikle Avrupa yakası yeni proje akınına uğruyor. Yaklaşık olarak 250 projenin hayata geçirileceği Avrupa yakasında on binlerce yeni konut yükseliyor. Kentsel dönüşüm alam ilan edilen Fıkirtepe, Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa gibi semtler firmalar tarafından tercih edilen bölgeler arasında yerini alırken, Avrupa yakasının merkezden uzak ilçeleri de hareketlilikten nasibini alıyor. Bu açıdan bakıldığına özellikle Beylikdüzü, Göktürk gibi noktalarda onlarca konut projesi geliştiriliyor. Yme Esenyurt, inşaat firmaları tarafından sıkça tercih edilen bölgelerden biri. Ayrıca devlet denetiminde geliştirilen 'Yeni Şehir'lerin de önümüzdeki günlerde birçok projeye ev sahipliği yapması bekleniyor. Yeni şehirlerin başında gelen Kayabaşı, dikkat çeken bölgelerden biri olarak ön plana çıkıyor. 


20 BİN DAİRE YAPILACAK

Şehrin en merkezi noktaları ise önemli inşaat firmalarının lüks projelerine ev sahipliği yapıyor. Özellikle karma kullanımlı ve binlerce konuttan oluşan projeler, sosyal donatılarıyla da dikkat çekiyor. İstanbul Avrupa yakası konut projelerinin dağılımı incelendiğinde, özellikle Beylikdüzü dikkat çekiyor. Yaklaşık 30 projenin yükseldiği bölgede, 2015'e kadar yaklaşık 14 bin konutun hayata geçirilmesi bekleniyor. Esenyurt'ta da birçok konut projesinin inşaatı devam ediyor. Burada da yaklaşık 30 proje hayata geçirilirken, 12 projenin önümüzdeki sene tamamlanıp teslim edilmesi planlanıyor. Butik projelerin yanı sıra 4 bin konutluk büyük ölçekli projelere de yer verilen bölgede toplamda ise kadar 20 bin konut yapılacak. 


15 KONUT PROJESİ YÜKSELİYOR

Avrupa yakasında ön plana çıkan bir diğer ilçe Başakşehir oluyor. Bölgedeki projelerin çoğu 2014 tamamlanacakken, 2015 ve 2016'da teslim edilmesi planlanan projeler de bulunuyor. Bölgede yaklaşık 10 bin konut yükseliyor, inşaat firmalarının sevdiği bir diğer bölge ise Basm Ekspres-Güneşli aksı. Yaklaşık 15 konut projesinin yükseldiği ilçede, neredeyse 5 bm yem konut yapılacak. 


İstanbul Gazetesi



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri