19 / 03 / 2024

DAP Yapı Ayazağa projesi başlıyor!

 DAP Yapı Ayazağa projesi başlıyor!

Emlak Konut GYO İstanbul Sarıyer Ayazağa Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesini kazanan DAP Holding'in iştiraki Eltes İnşaat, yeni projesi için start verdi. Şirketin 3.1 milyar TL'lik yeni projesi için yer teslimi yapıldı...


Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) İstanbul Sarıyer Ayazağa yer teslimi hakkında açıklama yaptı.


Emlak Konut GYO tarafından yapılan İstanbul Sarıyer Ayazağa Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi için DAP Holding'in iştiraki Eltes İnşaat ile sözleşme imzalanmıştı.


3.1 milyar TL'lik yeni proje

Turizm, konut ve ticaret alanı fonksiyonları bulunan arsa için en yüksek teklif DAP Holding iştiraklerinden olan Eltes İnşaat Tesisat Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından verilmişti. Şirket, proje toplam geliri olarak 3 milyar 111 milyon TL teklif sunarken, arsa sahibi Emlak Konut GYO’ya da 1 milyar 244 milyon TL ödeme yapacağını taahhüt etti.


Belgrad Ormanı manzaralı arazi

Galatasaray’ın stadı Türk Telekom Arena’ya komşu konumda bulunan arsa eski polis lojmanlarının olduğu alan üzerinde konumlanıyor. DAP Yapı'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, toplam 100 bin metrekare büyüklüğü bulunan arazide, 50 bin metrekarelik dev koru ve yeşil alan bulunuyor. Belgrad Ormanı manzaralı ve İstanbul Teknik Üniversitesi’ne yakın konumda yer alan Levent arazisi, aynı zamanda Fatih Sultan Mehmet Köprüsü gibi şehir içi ulaşım araçlarının da tam merkezinde bulunuyor.


İmzalar 18 Mart'ta atıldı

İhalesinin 2. oturumu 18 Mart 2021'de gerçekleştirilen İstanbul Sarıyer Ayazağa Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nin sözleşmesi, DAP Holding iştiraklerinden olan yüklenici Eltes İnşaat ile imzalandı.


Emlak Konut GYO'nun KAP açıklaması:

Şirketimiz projelerinden "İstanbul Sarıyer Ayazağa Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" nin Yer Teslimi, Yüklenici "Eltes İnş. Tesisat San. ve Tic. A.Ş." ye 19.04.2021 Pazartesi günü yapılmıştır. 




Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri