19 / 04 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 237 bin müteahhidi kayıt altına aldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 237 bin müteahhidi kayıt altına aldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 237 bin müteahhidi kayıt altına aldı. Ruhsat sürecindeki ağırlığı denetim sürecine kaydırmayı hedefleyen Bakanlık, daha nitelikli ve ihtiyacı karşılayan yapı üretilmesini sağlamayı amaçlıyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar düzeninde baştan aşağı değişiklik yaratacak olan düzenlemelerde son aşamaya geldi. Son şekli verilen taslaklarla inşaatçılarda 'mesleki yeterlilik' koşulu aranacak, ruhsat süreci yerini denetim sürecine bırakacak. 


Bir süre önce Bakanlar Kuruluna sunumu da yapılan kanun taslaklarıyla meslek mensuplarının ve yatırımcıların daha nitelikli, ihtiyacı karşılayan yapı üretmesine olanak sağlanacak. 


DENETİM SÜRECİ 


Düzenlemelerle imar hukukuyla bağdaşmayan idari tasarruflar nedeniyle yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi hedefleniyor. Çalışmalarla imar planlarının bir an önce hayata geçirilmesi sağlanarak planlı yerleşmelerin vakit kaybedilmeden kullanıma açılması ve ekonomiye kazandırılması da amaçlanıyor. Bakanlığın mevzuat çalışmalarını tamamlamasıyla yapılaşmada ruhsat süreci ağırlığını denetim sürecine bırakıyor. Kurumların yetki ve sorumlulukları daha açık şekilde ortaya konuluyor. Disiplinli bir imar düzeni yaratmak amacıyla idari müeyyideler getiriliyor.


Posta Ankara