28 / 03 / 2024

Kovid-19 sonrası konut tasarımları ve mimari değişti!

 Kovid-19 sonrası konut tasarımları ve mimari değişti!

Kovid-19 salgını ile beraber vatandaşların konut talepleri de değişti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Evden çalışma kültürü yerleşiyor, insanımız bahçeli, geniş balkonlu, teraslı ev istiyor” diye konuştu.


Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) gayrimenkul tercihlerini değiştirdi. Yeni süreçte kamu binalarının peyzajında kentsel tasarımlar, imar planları, toplu konutlar ön plana çıkacak. 


Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, pandemiyle beraber gelişen yeni konut talebi, kentsel dönüşüm ve sosyal konut çalışmaları, sıfır atık projesinde gelinen aşamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.


Bakan Kurum, Kovid-19 salgını sürecinin çalışma koşullarını değiştirdiğine vurgu yaparak, "Artık evlerde uzun zaman geçiriliyor. Evler artık sadece barınma mekânı değil. Konutların yeni iç mekân düzenlemelerine dair vatandaşlarımızdan çok yeni taleplerle karşılaşıyoruz. Örneğin daha küçük bir ev olsa da, daha fazla oda sayısı talep ediliyor. Yine daha büyük teraslar, kat bahçeleri, daha geniş balkonlar, dikey tarım gibi dış mekân kullanımlarına talep artacak" diye konuştu.


2021'DE 80 BİN KONUT

Kurum, bu yıl toplam bedeli 25 milyar TL olan 80 bin konutluk kentsel dönüşüm ve sosyal konut projesine başlayacaklarını dile getirdi. Türkiye genelinde, sahada yatırım değeri 81 milyar TL olan 272 binin üzerinde sosyal konut ve kentsel dönüşüm konutunun inşaatının devam ettiğini belirtti. Kurum, "Dönüştürülmesi gerekli yapı stokunu elden geçiriyoruz" dedi. 


İHTİYACA UYGUN OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı 2021 Yılı Programı'na göre yeni dönemde vatandaşların taleplerine, ihtiyaçlarına uygun konut ve çevreleri inşa edilecek. Konut yapımı yerleşmelerin gelişme eğilimi ve özellikleri dikkate alınarak yönlendirilecek. Alt gelir gruplarının konut sorununu çözmek için uygun yapım ve finansman yöntemleri geliştirilecek. Yaşlı, çocuk ve engellilerin ihtiyaçlarına uygun konutlar tasarlanacak.



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri